Operatorii de jocuri de noroc vor putea obține online licența

Operatorii de jocuri de noroc vor putea obține online licența
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 22 oct 2015

Operatorii de jocuri de noroc vor putea să se licențieze online după ce va deveni funcțional sistemul informatic pe care Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc (ONJC) îl va cumpăra de la asocierea formată din Integraph Computer Services și Dataware Consulting pentru 2,95 milioane de lei, TVA inclusă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Finanțat din fonduri europene, contractul a fost atribuit marți, 20 octombrie, în urma unei licitații, și va fi finalizat până la 15 decembrie, conform datelor din caietul de sarcini.

La licitație a fost depusă o singură ofertă, al cărei preț a fost cu 20 lei sub nivelul estimat prin caietul de sarcini, respectiv 2.382.720 lei, fără TVA.

În urma atribuirii prezentului contract, se spune în anunțul de participare, autoritatea contractantă a urmărit dezvoltarea mecanismelor de interoperabilitate la nivel informatic între ONJN si instituțiile publice centrale ale statului cu care ONJN interacționează pentru îndeplinirea obligațiilor legale în procesele de licențiere și autorizare a operatorilor de jocuri de noroc.

De asemenea, ONJN va pune la dispoziția operatorilor de jocuri de noroc și cetățenilor care participă la aceste activități, prin mijloace electronice, serviciile de licențiere și autorizare, respectiv de informare, pe care instituția le furnizează conform atribuțiilor sale legale.

Săptămâna trecută, ONJN a anulat dreptul de operare al Hillside Gaming LP și Hillside Sports LP, companii care furnizează servicii de jocuri de noroc prin intermediul site-ului www.bet365.com.

Motivul deciziei a fost faptul că platforma de jocuri de noroc a continuat să opereze și după 10 septembrie, când a expirat perioada de grație în care companiile respective puteau să-și îndeplinească obligațiile restante față de bugetul de stat.

Companiile au fost atenționate să nu mai permită jocul celor care accesează site-ul de pe adrese IP din România sau jucătorilor români, potrivit dispozițiilor legale, și să remită jucătorilor banii existenți în conturile de joc.

Jucătorii au 30 de zile pentru a retrage sumele, după care accesul la site va fi restricționat.

Amenzile pentru jucătorii care ignoră avertismentul de a mai paria la bet365.com sunt cuprinse între 5.000 și 10.000 de lei.

Potrivit datelor ONJN, circa 50.000 de români vor primi amenzi pentru că au jucat în ultimele 3 luni pe site-uri neautorizate în România.

viewscnt
Afla mai multe despre
jocuri de noroc
licenta
online