Oracle a confirmat acordul de preluare a afacerilor TikTok din SUA de la grupul chinez ByteDance

Oracle a confirmat acordul de preluare a afacerilor TikTok din SUA de la grupul chinez ByteDance
scris 15 sep 2020

Oracle a confirmat că a încheiat un acord cu grupul chinez ByteDance, proprietarul aplicației de video-sharing TikTok, pentru preluarea operațiunilor din Statele Unite ale acesteia, la câteva săptămâni după ce administrația Trump a ordonat vânzarea sau închiderea aplicației, transmite CNBC.

Acordul necesită aprobarea guvernului american, scrie News.ro

Nvidia a cumpărat ARM cu 40 de miliarde de dolari CITEȘTE ȘI Nvidia a cumpărat ARM cu 40 de miliarde de dolari

"Oracle confirmă declarația secretarului Mnuchin conform căreia face parte din propunerea prezentată de ByteDance către Departamentul Trezoreriei weekendul trecut, în care Oracle va servi ca furnizor de tehnologie de încredere", a anunțat luni Oracle.

Anterior, secretarul Trezoreriei SUA, Steve Mnuchin, a spus la CNBC că guvernul SUA intenționează să analizeze acordul săptămâna aceasta.

”Voi spune doar că, din punctul nostru de vedere, va trebui să ne asigurăm că este un cod sigur, că datele americanilor sunt sigure, că telefoanele sunt sigure și vom căuta să avem discuții cu Oracle în următoarele câteva zile, cu echipele noastre tehnice ”, a spus Mnuchin la emisiunea ”Squawk Box ”.

Citând îngrijorarea că datele personale ale americanilor sunt transmise guvernului chinez, Casa Albă a impus ca, până la termenul limită de 20 septembrie, ByteDance să anunțe un plan de vânzare a TikTok în SUA, urmând ca în caz contrar aplicația să fie interzisă până pe 29 septembrie.

Acordul trebuie încheiat până pe 12 noiembrie. TikTok a afirmat că guvernul chinez nu are acces la datele utilizatorilor.

”Putem confirma că am depus o propunere către Departamentul Trezoreriei, care credem că ar rezolva problemele de securitate ale administrației”, a anunțat TikTok într-un comunicat.

”Această propunere ne-ar permite să continuăm să susținem comunitatea noastră de 100 de milioane de oameni din SUA care iubesc TikTok pentru conectare și divertisment, precum și sutele de mii de proprietari de companii mici și creatori care se bazează pe TikTok pentru a-și dezvolta mijloacele de trai și a-și construi semnificativ cariere”, arată comunicatul.

În funcție de modul în care se va desfășura tranzacția, ar putea stimula afacerea cloud a Oracle. S-ar putea ca Oracle să devină mai vizibilă pentru tinerii consumatori și să obțină control asupra unui segment de publicitate important.

Microsoft, care concurează cu Oracle în domeniul cloud computing și software de baze de date, a fost, de asemenea, interesată de operațiunile TikTok din S.U.A. Dar oferta Microsoft a fost respinsă, iar compania a anunțat duminică că s-a retras din proces.

Duminică, Walmart a anunțat că este în continuare interesată să investească în TikTok.
TikTok a declarat că are peste 100 de milioane de utilizatori activi lunari în SUA. Multe milioane de utilizatori sunt adolescenți, a relatat New York Times în august.

viewscnt
Afla mai multe despre
oracle
tiktok
bytedance