Orange dă acces clienților cu telefoane Apple la tehnologia eSIM, pentru a se conecta în rețea fără cartelă

Orange dă acces clienților cu telefoane Apple la tehnologia eSIM, pentru a se conecta în rețea fără cartelă
scris 27 mar 2019

Clienții Orange care dețin telefoane Apple compatibile, pot folosi tehnologia eSIM. Aceștia se vor putea conecta la rețeaua mobilă Orange fără a mai avea nevoie de cartelă SIM. De asemenea, utilizatorii vor putea instala mai multe numere de telefon pe un singur dispozitiv mobil, oferindu-le astfel posibilitatea utilizării lor alternative, în funcție de context și nevoi.  

INTERVIU: Efectele controversatei Directive privind drepturile de autor CITEȘTE ȘI INTERVIU: Efectele controversatei Directive privind drepturile de autor

În acest moment tehnologia eSIM este disponibilă pentru telefoanele Apple iPhone XS, iPhone XS Max și iPhone XR.

Propunerile de modificare a OUG 114 nu vizează, deocamdată, și sectorul telecom, deși companiile din domeniu au anunțat că vor contesta la Curtea Constituțională actul CITEȘTE ȘI Propunerile de modificare a OUG 114 nu vizează, deocamdată, și sectorul telecom, deși companiile din domeniu au anunțat că vor contesta la Curtea Constituțională actul

Pentru activarea unui eSIM pe un dispozitiv compatibil, clienții trebuie doar să meargă în cel mai apropiat magazin Orange și să solicite un cod de activare eSIM.

Tehnologia este disponibilă atât pentru cei care doresc să activeze un abonament nou, cât și pentru clienții existenți care doresc să treacă de la cartela SIM la eSIM.

eSIM-ul (embeded SIM sau SIM integrat) reprezintă o nouă tehnologie prin intermediul căreia utilizatorii se vor putea conecta la rețeaua mobilă utilizând dispozitivele mobile compatibile fără a mai avea nevoie de utilizarea cartelei SIM. Numărul de telefon, precum și informațiile necesare autentificării și comunicării între rețeaua mobilă și eSIM vor fi stocate într-un profil unic care se instalează digital, prin scanarea unui cod de activare.

Pe un eSIM se pot instala simultan profile pentru mai multe numere de telefon. Acestea se pot instala și activa direct din meniul smartphone-ului, fără a mai fi necesară schimbarea cartelelor SIM între ele.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
esim
orange
apple