Partidul Laburist britanic, victima unui atac cibernetic

Partidul Laburist britanic, victima unui atac cibernetic
scris 12 nov 2019

Partidul Laburist (Labour) britanic a anunțat marți că a fost ținta unui atac cibernetic de amploare, însă fără consecințe, relatează AFP.

”Platformele digitale ale Partidului Laburist au fost afectate de un atac cibernetic sofisticat și de mare amploare”, a anunțat într-un comunicat un purtător de cuvânt al formațiunii, adăugând că atacul a eșuat ”mulțumită solidului sistem de securitate”, scrie News.ro.

Partidul Laburist a dat asigurări că funcționarea platformelor sale nu a fost întreruptă, dar deplânge încetinirea temporară a ”anumitor activități electorale” neprecizate, din cauza unor măsuri de securitate adoptate în urma atacului.

YouTube își actualizează condițiile de utilizare CITEȘTE ȘI YouTube își actualizează condițiile de utilizare

Formațiunea lui Jeremy Corbyn nu a precizat dacă dispune de elemente cu privire la originea atacului, însă a anunțat că a sesizat autoritățile de specialitate.

Regatul Unit se află în plină campanie electorală în vederea alegerilor legislative anticipate convocate la 12 decembrie în vederea scoaterii țării din impasul Brexitului.

Prin acest al treilea scrutin legislativ în decurs de patru ani, premierul conservator Boris Johnson speră să obțină o majoritate în Parlament care să-i permită să scoată țara din uniunea Europeană (UE) - însă rezultatul acestui pariu rămâne foarte incert.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
partidul laburist
atac cibernetic