Peste 8.000 de forumuri Reddit și-au întrerupt activitatea

Peste 8.000 de forumuri Reddit și-au întrerupt activitatea
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 13 iun 2023

Amploarea protestului împotriva conducerii Reddit este mult mai mare decât se estima inițial și, în prima zi de protest, platforma a fost complet indisponibilă pentru puțin timp.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În jur de 8.300 de forumuri Reddit și-au întrerupt activitatea începând de luni, un număr mult mai mare decât cele 3.500 de forumuri care erau anunțate inițial că vor participa la protest.

Conform estimărilor de luni, 28.606 moderatori au „stins luminile” forumurilor pe care le gestionează. Forumurile închise însumează 2,8 miliarde de utilizatori.

Forumurile Reddit își vor întrerupe activitatea începând de luni, ca formă de protest la deciziile recente ale companiei CITEȘTE ȘI Forumurile Reddit își vor întrerupe activitatea începând de luni, ca formă de protest la deciziile recente ale companiei

Protestul vine ca urmare a scumpirii exagerate a costurilor de acces pentru API-uri, care va duce la închiderea celor mai multe aplicații de Reddit. Noile tarife intră în vigoare de la 1 iulie.

Conflictul a fost escaladat chiar de CEO-ul Reddit, Steve Huffman, care, într-o sesiune de întrebări AMA a folosit un ton agresiv și a vehiculat mai multe neadevăruri pentru a-și justifica strategia.

Pentru o scurtă perioadă, după inițierea protestului, platforma socială a picat complet luni. Asta din cauză dezactivării în scurt timp a unui mare număr de forumuri - este explicația oficială.

Cea mai populară postare a zilei de luni de pe Reddit i-a aparținut lui Christian Selig, dezvoltatorul Apollo și primul care a atras atenția asupra faptului că scumpirea operată de Reddit va duce la eliminarea majorității aplicațiilor terțe.

viewscnt
Afla mai multe despre
reddit
protest