Peste jumătate din smartphone-urile vândute în ianuarie aveau 5G

Peste jumătate din smartphone-urile vândute în ianuarie aveau 5G
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 19 mar 2022

Cel mai recent standard de transfer wireless continuă să-și extindă prezența pe piața smartphone-urilor, unde, pentru prima oară, smartphone-urile livrate cu 5G au fost mai multe decât cele fără.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

51% dintre smartphone-urile livrate în prima lună a anului erau dotate cu 5G, conform unui raport publicat de Counterpoint Research.

Expansiunea 5G este condusă de China, care, până la finele acestui an, vrea să instaleze 600.000 de noi stații de bază, urmând să ajungă la peste 2 milioane. Tot din China vin și cele mai multe smartphone-uri cu 5G, producătorii locali grăbindu-se încă din urmă cu patru ani să scoată primele telefoane cu 5G.

Apple nu va vinde în Rusia noul iPhone SE și alte dispozitive lansate în această primăvară CITEȘTE ȘI Apple nu va vinde în Rusia noul iPhone SE și alte dispozitive lansate în această primăvară

Deși și-a lansat primul telefon cu 5G cu întârziere, abia în 2020, Apple se află într-o poziție dominantă la nivel de device. 37% dintre toate smartphone-urile cu 5G vândute în ianuarie au fost iPhone-uri.

Pentru a pune în perspectivă performanța Apple, trebuie arătat că Samsung, care a ieșit pe piață cu telefoane 5G cu doi ani înaintea companiei americane, a avut o cotă de doar 12% din piața 5G în prima lună a anului.

Asta arată că Apple a reușit să-și surclaseze rivalul și în condițiile în care acesta a avut doi ani de avans, dar și cât de mult are Samsung de suferit pentru că nu reușește să crească în China.

Comparativ cu Samsung, care are numeroase modele cu 5G pe piață, inclusiv din gamele inferioare, Apple are doar trei serii de telefoane cu 5G: iPhone 12, iPhone 13 și iPhone SE 5G, care a intrat abia vineri pe câteva piețe, nefiind încă disponibil la nivel global.

viewscnt
Afla mai multe despre
smartphone
5g
apple
iphone
samsung