Piața europeană de smartphone-uri a avut cel mai slab început de an din ultimii nouă ani

Piața europeană de smartphone-uri a avut cel mai slab început de an din ultimii nouă ani
scris 17 iun 2022

Doar 49 de milioane de smartphone-uri au fost livrate în Europa în primul trimestru al acestui an, acesta fiind cel mai slab prim trimestru pentru piața europeană de smartphone-uri din 2013 până acum.

Piața europeană de smartphone-uri a scăzut cu 12% în primele trei luni ale acestui an, susține analiza Counterpoint Research, care avertizează că se poate și mai rău pe viitor.

Singurul producător din top 5 care a crescut în această perioadă este Realme. Aflat chiar pe al cincilea loc în piața europeană, Realme a crescut cu 67% și are acum o cotă de 4%.

Qualcomm câștigă lupta împotriva amenzii de 997 milioane de euro impusă de Comisia Europeană CITEȘTE ȘI Qualcomm câștigă lupta împotriva amenzii de 997 milioane de euro impusă de Comisia Europeană

Samsung se menține pe prima poziție, deși a înregistrat o scădere de 16 procente. Cota de piață a companiei coreene s-a redus de la 37% la 35%.

Apple reușește, ca de obicei în ultimii ani, să se țină cel mai bine și să scadă cel mai puțin dintre producătorii de top. Pentru că a scăzut doar cu 6% (mult mai puțin decât alții), cota de piață a companiei americane a crescut ușor, de la 24% la 25%.

Locurile trei și patru sunt ocupate de Xiaomi și Oppo. Xiaomi are parte de cea mai mare scădere dintre producătorii de top, pierzând nu mai puțin de 36% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Xiaomi are acum 14% din piața europeană, de la 19%, iar Oppo, care a scăzut cu 8%, și-a menținut cota de 6% din piață.

Există multe motive pe seama cărora analiștii pun această scădere. Dincolo de pandemie, care încă afectează producția în China, există acum un război și o inflație globală care reduce motivația cumpărătorilor.

Aceeași analiștii avertizează că situația va deveni și mai grea înainte să se îmbunătățească, adică piața ar putea să scadă și mai mult în trimestrele care urmează.

viewscnt
Afla mai multe despre
smartphone
apple
samsung
oppo
realm
xiaomi