Piața PC-urilor a scăzut mai puțin în ultimul trimestru

Piața PC-urilor a scăzut mai puțin în ultimul trimestru
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 12 oct 2023

68,2 milioane de PC-uri au fost livrate în ultimul trimestru, conform IDC, ceea ce reprezintă o scădere de 7,6% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

HP este singurul producător de PC-uri din top care nu scăzut în ultimul trimestru, după ce a livrat 13,5 milioane de unități, în creștere față de anul trecut cu 6,4%.

La polul opus, cea mai mare scădere în rândul producătorilor de top apare în dreptul Apple, care pierde 23,1% și are acum o cotă de 12,7% din piață.

Planurile UE de a obliga giganții tehnologiei să ajute la lansarea 5G vor fi amânate CITEȘTE ȘI Planurile UE de a obliga giganții tehnologiei să ajute la lansarea 5G vor fi amânate

Asta după ce, în ultimele trimestre, Apple reușea să se opună curentului și fie să aibă creștere, fie să scadă mai puțin decât ceilalți producători.

Lenovo rămâne liderul pieței, cu 22,9%, urmat de HP, Dell, Apple și Asus.

Vestea bună pentru producători este că ritmul anual al scăderii este mai mic decât până acum, însă, rămâne ceea ce IDC numește „presiunea pe scăderea prețurilor”.

IDC estimează că piața PC-urilor ar putea avea de câștigat de pe urma soluțiilor de AI generativ și a încheierii suportului pentru Windows 10.

viewscnt
Afla mai multe despre
pc
lenovo
hp
dell
apple
asus