Piața smartphone-urilor a crescut și în al doilea trimestru

Piața smartphone-urilor a crescut și în al doilea trimestru
scris 2 aug 2021

Deși a performat mai slab decât trimestrul anterior, piața smartphone-urilor a înregistrat o creștere substanțială față de aceeași perioadă a anului trecut.

329 de milioane de smartphone-uri au fost livrate în al doilea trimestru al anului, cu Samsung, Xiaomi și Apple pe primele trei locuri în clasamentul producătorilor după volum.

Față de anul trecut, piața a crescut cu 19%, însă, comparativ cu primul trimestru al anului, se înregistrează o scădere de 7 procente.

Motorola anunță smartphone-urile Edge 20, 20 Pro și 20 Lite CITEȘTE ȘI Motorola anunță smartphone-urile Edge 20, 20 Pro și 20 Lite

Cu 58 de milioane de unități livrate, Samsung s-a menținut liderul pieței, însă a livrat cu 24% mai puține telefoane decât în trimestrul anterior. Ca urmare, cota de piață a companiei coreene a scăzut de la 22%, la 18%.

Xiaomi vine puternic din urmă, după ce a reușit să acapareze piața lăsat liberă de Huawei. De la 26 de milioane de unități livrate în același trimestru al anului trecut, Xiaomi a livrat în T2 2021 53  de milioane de unități, adică mai mult decât dublu.

Locul trei în clasament este ocupat de Apple, care a livrat 49 de milioane de unități. Apple a livrat cu 11 milioane de unități mai mult decât în T2 2020.

Topul celor mai mari cinci producători este completat de Oppo și Vivo, cu 34, respectiv 33 de milioane de unități livrate.

viewscnt
Afla mai multe despre
smartphone
samsung
xiaomi
apple
oppo
vivo