Piața smartwatch-urilor a crescut. Apple - marele câștigător, marii rivali au pierdut cotă de piață

Piața smartwatch-urilor a crescut. Apple - marele câștigător, marii rivali au pierdut cotă de piață
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 2 iun 2021

În primul trimestru al anului au fost livrate cu 35% mai multe ceasuri inteligente decât în aceeași perioadă a anului trecut, Apple fiind, din nou, marele câștigător.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Apple, care se bucură de consistența ecosistemului din spatele produselor sale, inclusiv a ceasurilor, s-a detașat în fruntea producătorilor de smartwatch-uri în primul trimestru al anului, fiind și cel care a dictat ritmul de creștere al pieței.

Conform celui mai nou raport Counterpoint Research, în T1 au fost livrate cu 35% mai multe smartwatch-uri decât în aceeași perioadă a anului trecut. Raportul oferă doar procente, nu și cifre absolute ale vânzărilor.

VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Jean Tucan, Organizația Patronală Mamaia Constanța: Turistul trebuie respectat. Ne lovim de dorința românului de a nu munci. Este nevoie de o strategie. Mesaj către investitori și autorități CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Jean Tucan, Organizația Patronală Mamaia Constanța: Turistul trebuie respectat. Ne lovim de dorința românului de a nu munci. Este nevoie de o strategie. Mesaj către investitori și autorități

Apple continuă să domine copios această piață, crescând de la an la cu 50%. Compania americană și-a crescut cota de piață de la 30,3% în urmă cu un an, la 33,5% în T1 2021.

Spre deosebire de oricare alt rival din piață, Apple oferă un ecosistem sănătos, cu multe aplicații și servicii, plus o integrare net superioară cu alte produse proprii.

Marii rivali ai Apple au pierdut cotă de piață în ultimul an. Huawei are 8,4% din piață (de la 10,1% în urmă cu un an), Samsung are 8% (de la 8,5%), iar Fitbit, până se lămurește Google ce vrea să facă cu el, rămâne cu 4,2% din piață (de la 4,5% cât avea în T1 2020).

Grupul Tinmar și-a propus susținerea în continuare a invesțiilor în sectorul energiei regenerabile, atât prin achiziția de parcuri funcționale cât și prin dezvoltarea unor noi proiecte CITEȘTE ȘI Grupul Tinmar și-a propus susținerea în continuare a invesțiilor în sectorul energiei regenerabile, atât prin achiziția de parcuri funcționale cât și prin dezvoltarea unor noi proiecte

Scăderile cotelor de piață ale rivalilor Apple au venit pe fondul unor creșteri semnificativ mai mici decât cea reușită de compania americană. Samsung, spre exemplu, și-a crescut vânzările de la an la an cu 27%, sub media pieței.

Analiștii se așteaptă ca, în urma noului parteneriat dintre Google și Samsung, în urma căruia producătorul coreean va folosi Wear OS pe smartwatch-urile sale și va contribui la dezvoltarea sistemului de operare deținut de Google, companiile rivale să înceapă să ridice mai multe probleme pentru Apple, trecând la un model de dezvoltare similar Androidului.

viewscnt
Afla mai multe despre
smartwatch
apple
samsung
fitbit
huawei