Cea mai nouă versiune de Chrome promite un spor semnificativ de viteză

Cea mai nouă versiune de Chrome promite un spor semnificativ de viteză
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 31 mai 2021

Google spune că Chrome 91 “va trișa” pentru a obține o viteză mai mare de încărcare a paginilor web, în special a celor care conțin JavaScript.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cea mai nouă versiune a browser-ului Chrome include un nou compilator pentru motorul de JavaScript, V8, numit Sparkplug. Acesta este responsabil, conform Google, de un spor de viteză de 23% față de versiunile anterioare.

VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Jean Tucan, Organizația Patronală Mamaia Constanța: Turistul trebuie respectat. Ne lovim de dorința românului de a nu munci. Este nevoie de o strategie. Mesaj către investitori și autorități CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Jean Tucan, Organizația Patronală Mamaia Constanța: Turistul trebuie respectat. Ne lovim de dorința românului de a nu munci. Este nevoie de o strategie. Mesaj către investitori și autorități

Cum cele mai multe pagini web includ cod JavaScript, sporul de viteză ar trebui să fie vizibil la orice site accesat.

Google spune că sporul de viteză adus de Sparkplug echivalează într-o singură zi cu economisirea energiei consumate de procesoarele tuturor utilizatorilor de Chrome vreme de 17 ani.

Inginerii companiei au apelat la un truc pentru a crește viteza de încărcare a codului JavaScript. Sparkplug nu procesează direct codul sursă, ci preia datele de la interpretatorul Ignition.

Grupul Tinmar și-a propus susținerea în continuare a invesțiilor în sectorul energiei regenerabile, atât prin achiziția de parcuri funcționale cât și prin dezvoltarea unor noi proiecte CITEȘTE ȘI Grupul Tinmar și-a propus susținerea în continuare a invesțiilor în sectorul energiei regenerabile, atât prin achiziția de parcuri funcționale cât și prin dezvoltarea unor noi proiecte

Chrome nu este singurul browser ce are de câștigat de pe urma acestui progres. Sporul de viteză ar trebui să se vadă în toate browser-ele care se bazează pe Chromium, inclusiv Edge, al celor de la Microsoft.

viewscnt
Afla mai multe despre
chrome
browser
web