FOTO Google și Samsung vor să readucă la viață smartwatch-urile cu Wear OS

FOTO Google și Samsung vor să readucă la viață smartwatch-urile cu Wear OS
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 19 mai 2021

Samsung va colabora cu Google la dezvoltarea sistemului de operare pentru smartwatch-uri, Wear OS, și îl va folosi în locul propriului Tizen OS.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

După ce ani de zile nu a băgat în seamnă smartwatch-urile și nu s-a ocupat aproape deloc de propriul sistem de operare, acum Google vrea să facă ceea ce trebuia să facă de la început: să transforme Wear OS într-un Android pentru smartwatch-uri, care să fie folosit de toți producătorii, cu excepția Apple, bineînțeles.

Însă, deși este una dintre cele mai mari companii de tehnologie din lume, are propria divizie de hardware și a cumpărat Fitbit, Google, aparent, nu poate face acest lucru fără Samsung.

Clubhouse începe lansarea globală CITEȘTE ȘI Clubhouse începe lansarea globală

Astfel, cele două companii au pus bazele unui parteneriat prin care vor lucra împreună la dezvoltarea întregului ecosistem (chipset-uri, senzori etc.), nu doar a părții software.

Conform Google, noul Wear Os va fi mai bun decât cel vechi din toate punctele de vedere (ceea ce nu este nici foarte dificil, ținând cont de stadiul în care a fost lăsat de mulți ani) - autonomie mai bună, viteză de operare cu 30% mai mare etc.

Parte a înțelegerii este ca Samsung să renunțe la propriul sistem de operare, Tizen OS, care până acum s-a dovedit superior lui Wear OS, și să folosească noul sistem pe viitoarele sale ceasuri.

Google vrea ca Wear OS să fie un fel de Android al smartwatch-urilor - să fie folosit de toți producătorii interesați. Însă, este evident că Samsung va fi partenerul privilegiat, care va avea multe avantaje în fața concurenței, cel puțin până când Google va decide să facă singur și smartwatch-uri.

Primele ceasuri cu noul Wear OS sunt așteptate în toamnă.

FOTO Google și Samsung vor să readucă la viață smartwatch-urile cu Wear OS

viewscnt
Afla mai multe despre
google
samsung
smartwatch
wear os