Platforma online de cazări Airbnb, replicată de către infractorii cibernetici pentru atacuri de tip phishing

Platforma online de cazări Airbnb, replicată de către infractorii cibernetici pentru atacuri de tip phishing
scris 7 iun 2019

Aproape 8.000 de atacuri de tip phishing deghizate în oferte din partea unor platforme de cazare populare au fost descoperite, recent, către experții în securitate cibernetică ai Kaspersky Lab.

"Mesajele spam și phishing-ul sunt printre cei mai eficienți vectori de atac. Ele manipulează și exploatează comportamentul uman, cum ar fi încrederea în anumite mărci, prin intermediul unui proces cunoscut sub numele de inginerie socială. Campaniile sunt deseori extrem de convingătoare, iar atacatorii folosesc site-uri false care sunt aproape identice cu versiunea legitimă. Acestea păcălesc victimele neavizate să comunice detaliile cardului bancar sau să plătească pentru un produs sau un serviciu care nu există. În decursul unei singure zile (21 mai), cercetătorii au detectat șapte serii de e-mail-uri diferite, deghizate în oferte de la platforme populare de rezervare pentru bilete de avion și cazare; trei dintre ele păreau să ofere zboruri gratuite în schimbul participării la un scurt sondaj online, urmată de trimiterea link-ului către alte persoane. După trei întrebări, utilizatorii erau rugați să-și introducă numărul de telefon, pe care infractorii îl foloseau pentru a înscrie victima la servicii plătite de telefonie mobilă.", se arată într-un raport al specialiștilor, publicat vineri, scrie Agerpres.

Un ex-consilier de securitate al lui Frank Timiș în Africa - numit de Dăncilă consilier onorific pe relații externe. Partener cu un ofițer NSA și Pentagon și cu un lobbyst american specializat pe Rusia CITEȘTE ȘI Un ex-consilier de securitate al lui Frank Timiș în Africa - numit de Dăncilă consilier onorific pe relații externe. Partener cu un ofițer NSA și Pentagon și cu un lobbyst american specializat pe Rusia

Potrivit documentului, a fost vorba despre circa 8.000 de atacuri de tip phishing deghizate în oferte din partea unor platforme de cazare populare, precum și mai multe e-mail-uri care păreau să provină de la o companie legitimă, cum ar fi Airbnb, dar care înregistrau victimele pentru servicii plătite de telefonie mobilă.

Astfel, au fost descoperite 7.917 de atacuri la platforma online de cazări, iar infractorii au creat o pagină de phishing care semăna foarte mult cu site-ul original și spuneau că oferă victimelor cazare ieftină în centrul orașului și cu un scor foarte bun, pe baza recenziilor. Odată ce victima confirma rezervarea și transfera banii, escrocul și oferta dispăreau.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
airbnb
phishing