Porsche Engineering recrutează tineri specialiști la centrul de la Cluj: ”Considerăm Clujul un Silicon Valley al Europei”

Porsche Engineering recrutează tineri specialiști la centrul de la Cluj: ”Considerăm Clujul un Silicon Valley al Europei”
Cristina Dobreanu
Cristina Dobreanu
scris 13 iul 2016

Subsidiara din România a Porsche Engineering, situată la Cluj, cea de-a șasea și totodată cea mai nouă filială a furnizorului global de inginerie, vrea să aibă până la finalul anului, 20 de ingineri de software și ingineri mecanici. Acesta este primul pas făcut pe piața locală de divizia companiei germane, care își dorește să aibă aici ”sute de angajați”.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

În prezent, în filala din Cluj, deschisă la finalul anului 2015, lucrează șapte persoane, însă numărul acestora ”va crește până la 20 până la sfârșitul acestui an, iar în anii următori, angajații vor ajunge la ordinul sutelor”, a spus Marius Mihailovici, location manager al Porsche Engineering România.

„Pentru filială noastră din Cluj, căutăm tineri ingineri de software și ingineri mecanici talentați, care să dețină cunoștințe tehnice în domeniu, dar cărora să nu le lipsească nici aptitudinile sociale, așa-numitele soft skills (...) Candidații ideali trebuie să fie pasionați de ingineria auto, să-și dorească să învețe, dar și să fie deschiși către provocările din domeniul mobilității și al dezvoltării de autovehicule, care fac să crească gradul de digitalizare a automobilului”, a explicat Malte Radmann, managing director Porsche Engineering Group GmbH.

Subsidiara din Cluj-Napoca a Porsche Engineering este cea de-a șasea filială a companiei și completează gama de servicii furnizate de celelalte unități din Weissach și Bietigheim-Bissingen (Germania), Praga, Shanghai și Nardò (Italia).

Porsche Engineering România este specializată pe dezvoltarea de software și pe transformarea digitală a automobilelor, cu accent pe dezvoltarea integrală a autovehiculului. Portofoliul de servicii al subsidiarei locale variază de la dezvoltarea de software și funcții digitale noi pentru automobile, până la activități ulterioare precum simulare și construcție.

”Vrem să creștem noi competențe aici și vor fi exclusiv dezvoltate în România. Nu vrem să dublăm activitatea (cu cea din celelalte centre de inginerie ale Porsche Engineering- n.r.)”, a mai precizat Malte Radmann.

EY: 87% dintre companii vor crește salariile în acest an, 81% vor investi, iar 71% vor angaja CITEȘTE ȘI EY: 87% dintre companii vor crește salariile în acest an, 81% vor investi, iar 71% vor angaja

În plus, compania va lansa, începând din 2017, un program de master în inginerie auto în parteneriat cu Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca. În cadrul acestui program vor fi 25 de locuri, iar studenții vor primi burse. Deocamdată cuantumul burselor nu a fost încă stabilit. Compania se află în discuții și cu Universitatea Babeș-Bolyai.

”Industria va avea nevoie de oameni talentați de pretutindeni. De aceea am venit la Cluj și vă asigur că am venit aici ca să rămânem”, a mai precizat Malte Radmann.

Printre motivele pentru care nemții de la Porsche au ales orașul Cluj se numără și faptul că aici sunt prezente multe companii din IT, dar a fost și un loc propice dezvoltării sart-up-urilor.

”Noi considerăm Clujul un Silicon Valley al Europei”, a explicat șeful operațiunilor locale ale centrului de inginerie.

Porsche Engineering Group GmbH, cu sediul central în Weissach, are aproximativ o mie de angați, dintre care 70% sunt ingineri calificați. Compania este deținută integral de producătorul de automobile sport Porsche AG, din Stuttgart. Inginerii Porsche dezvoltă o gamă variată de soluții pentru clienții companiei – de la crearea componentelor propriu-zise și conceperea designului pentru module complexe, până la planificarea și implementarea de proiecte complete, inclusiv managementul demarării producției. Serviciile de inginerie pentru clienții externi reprezintă o parte importantă a identității Porsche.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
porsche engineering
cluj-napoca
recrutari
ingineri