Prețul mediu de vânzare al iPhone-urilor va ajunge anul acesta la cel mai înalt nivel din toate timpurile

Prețul mediu de vânzare al iPhone-urilor va ajunge anul acesta la cel mai înalt nivel din toate timpurile
scris 26 sep 2022

Seria iPhone 14 va aduce două recorduri consecutive în privința prețului mediu de vânzare al smartphone-urilor Apple, urmând să crească semnificativ în ultimele trimestre al anului.

Diferențierea foarte vizibilă dintre modelele Pro de iPhone 14 și celelalte două modele ale seriei va da roade pentru Apple, care-și va vedea prețul mediu de vânzare ajungând la un nivel record, ceea ce va însemna venituri mai mari pentru companie.

În al treilea trimestru al anului, conform Counterpoint, prețul mediu de vânzare al iPhone-urilor va ajunge la 892 de dolari, ceea ce este un nou record, dar care nu va sta în picioare decât până în trimestrul următor.

Apple repară problemele cu camera foto și alte bug-uri introduse de iOS 16 CITEȘTE ȘI Apple repară problemele cu camera foto și alte bug-uri introduse de iOS 16

Un nou record pentru prețul mediu de vânzare al iPhone-urilor va fi atins în ultimul trimestru al anului, când acesta va ajunge la 944 de dolari în Statele Unite.

În condițiile în care Apple nu și-a scumpit iPhone-urile în Statele Unite, cum a făcut-o în Europa, și pe fondul diferențelor clare dintre cele mai scumpe două modele și celelalte, clienții aleg să cumpere una din cele două versiuni Pro. Acesta este motivul, cred cei de la Counterpoint, pentru care prețul mediu de vânzare al iPhone-urilor va crește atât de mult anul acesta.

Recordul anterior data din ultimul trimestru al anului trecut, când prețul mediu de vânzare al iPhone-urilor era de 873 de dolari.

Smartphone-urile generează aproximativ jumătate din veniturile Apple.

viewscnt
Afla mai multe despre
iphone
apple