Primul iPad pliabil ar putea fi lansat anul viitor

Primul iPad pliabil ar putea fi lansat anul viitor
scris 5 feb 2023

Apple și-ar putea lansa primul iPad pliabil în 2024, produs ce are potențialul de a „tulbura” masiv apele pe piața tabletelor, dar, posibil, și pe cea a smartphone-urilor.

Celebrul analist Ming-Chi Kuo spune că are informații care-l fac să creadă că anul viitor Apple va lansa o primă tabletă pliabilă. De regulă, informațiile acestuia, care provin din rândul furnizorilor de componente cu care Apple colaborează, sunt confirmate.

Kuo spune că viitoarea tabletă va avea un suport din fibră de carbon, ce va fi creat de producătorul chinez Anjie Technology.

Peste 2 miliarde de dispozitive Apple sunt folosite în întreaga lume CITEȘTE ȘI Peste 2 miliarde de dispozitive Apple sunt folosite în întreaga lume

Fără să poată oferi alte informații în acest moment, analistul chinez mizează pe o producție în masă care va începe deja la începutul anului viitor.

Un iPad pliabil are potențialul de a agita puternic piețele tabletelor și smartphone-urilor - asta dacă viitorul iPad va fi redus la dimensiunea unui smartphone când este pliat și dacă va avea un ecran extern. Asta ar permite tabletei, când este pliată să se transforme într-un telefon care să fie utilizat ca atare.

Apple, de regulă, nu se grăbește să atace piețele noi, ci așteaptă până când are tehnologia necesară pentru a face un produs cât mai aproape de ceea ce-și imaginează utilizatorii - un device care să se transforme din tabletă în telefon (și invers), dar care să fie suficient de subțire și ușor pentru a fi folosit cu ușurință.

În prezent, piața dispozitivelor mobile pliabile este dominată de Samsung, care vinde seriile Galaxy Z Flip și Galaxy Z Fold.

Simultan cu prima tabletă pliabilă a companiei, Apple ar urma să lanseze și o nouă versiune de iPad Mini.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
ipad
tableta