Primul iPhone cu Face ID sub ecran ar putea fi lansat în 2025

Primul iPhone cu Face ID sub ecran ar putea fi lansat în 2025
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 12 mar 2023

iPhone 17, seria de smartphone-uri pe care Apple urmează să o lanseze în 2025, ar putea fi și prima unde sistemul Face ID să nu mai fie vizibil, ci ascuns sub ecran.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Nu este un secret faptul că Apple lucrează să creeze un așa-zis „iPhone full screen”, care să nu aibă nimic vizibil, în afară de ecran, pe parte frontală. Pentru asta, compania trebuie să ascundă sub ecran atât camera frontală, cât și Face ID, în așa fel încât funcționalitatea acestora să nu fie afectată.

Inițial, se credea că primele iPhone-uri care vor avea sistemul Face ID ascuns sub ecran vor veni în 2024. Însă, conform analistului Ross Young, acestea ar putea întârzia cu un an, urmând să fie lansate, probabil, în 2025.

Serviciul Apple de comunicare prin satelit este disponibil în șase noi piețe CITEȘTE ȘI Serviciul Apple de comunicare prin satelit este disponibil în șase noi piețe

Planul Apple pentru aceste facilități era până acum dictat strict de considerente de marketing. Acum, însă, conform analistului, au apărut unele probleme tehnice în procesul de dezvoltare.

Astfel, iPhone-urile din 2025 și 2026 vor mai avea vizibilă doar camera frontală, Apple urmând să ascundă până atunci sistemul Face ID sub ecran. În 2027, dacă acest plan rămâne în picioare, ar putea apărea primele iPhone-uri unde nu mai sunt vizibile nici Face ID, nici camera frontală.

În același timp, se pare Apple lucrează să readucă Touch ID, sistemul de securizare cu amprentă, de data aceasta integrat în ecran. Un prim iPhone cu Touch ID în ecran ar urma să fie lansat în 2026.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
iphone
face id