Meta Platforms ar putea lansa o nouă platformă de socializare cu care să atace dominația Twitter

Meta Platforms ar putea lansa o nouă platformă de socializare cu care să atace dominația Twitter
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 mar 2023

Meta Platforms explorează planurile de a lansa o nouă aplicație de social media, în încercarea de a înlocui Twitter ca ”piața digitală a orașului” la nivel mondial, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

”Explorăm o rețea socială descentralizată, de sine stătătoare, pentru partajarea actualizărilor text. Credem că există o oportunitate pentru un spațiu separat în care creatorii și personalitățile publice pot împărtăși actualizări în timp util despre interesele lor”, a declarat pentru Reuters un purtător de cuvânt al Meta, într-o declarație trimisă prin e-mail, scrie News.ro

WhatsApp va avea o funcție de „expirare” a grupurilor de discuții CITEȘTE ȘI WhatsApp va avea o funcție de „expirare” a grupurilor de discuții

Aplicația Meta se va baza pe un cadru similar care alimentează Mastodon, un serviciu asemănător Twitter care a fost lansat în 2016.

O aplicație asemănătoare Twitter ar permite Meta să profite de haosul actual de la compania condusă de Elon Musk, unde reducerea costurilor a fost fulgerătoare.

Twitter s-a chinuit să-și păstreze baza de publicitate de la preluarea de către Musk a platformei, la sfârșitul anului trecut.

Companiile și-au retras cheltuielile pentru publicitatea pe platformă, în urma mișcării Twitter de a restabili conturile suspendate și de a lansa o verificare a contului plătită, care a dus la uzurparea identității de către escroci.

Planurile Meta vin într-un moment în care cea mai mare platformă a sa, Facebook, are dificultăți să atragă atenția unui public mai tânăr, în timp ce investițiile sale uriașe în metavers, o lume virtuală în care utilizatorii interacționează și lucrează, arată mici semne de a da roade, cel puțin pe termen scurt.

Aplicația sa de partajare a videoclipurilor, Instagram, se confruntă, de asemenea, cu o concurență acerbă, deoarece producătorii de conținut sau influenții de succes abandonează platforma pentru TikTok.

Nu este imediat clar când va lansa Meta noua aplicație.

”Istoria Meta este că este un achizitor mult mai bun decât inovator sau dezvoltator... în ceea ce privește copierea Twitter, aceasta este doar o mișcare defensivă”, a declarat Thomas Hayes, președinte și director al Great Hill Capital din New York.

”Pur și simplu încearcă totul... cel puțin cu un site de mini blogging precum Twitter, există o oarecare așteptare că ar putea începe să facă bani din cronologie mult mai rapidă decât investiția în metavers.”

Investițiile Meta în metavers nu vor conduce la creșterea veniturilor până în 2030, au spus analiștii.

Acțiunile Meta au stagnat vineriă, dar în acest an au crescut cu aproximativ 51%.

viewscnt
Afla mai multe despre
meta platforms
twitter