Telegram lansează funcții pentru reducerea consumului de energie

Telegram lansează funcții pentru reducerea consumului de energie
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 11 mar 2023

Cea mai recentă versiune a aplicației Telegram permite dezactivarea anumitor funcții pentru a reduce consumul și a crește autonomia smartphone-urilor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Telegram anunță Power Saving Mode, o facilitate menită a fi activată automat când nivelul bateriei scade sub un anumit nivel, pentru a reduce consumul de energie făcut de aplicație.

Când devine activ, Power Saving Mode dezactivează mai multe funcții cu un consum important de energie, precum redarea automată a clipurilor video și a GIF-urilor, animațiile sticker-elor și actualizările făcute în fundal.

WhatsApp va avea o funcție de „expirare” a grupurilor de discuții CITEȘTE ȘI WhatsApp va avea o funcție de „expirare” a grupurilor de discuții

Acesta oferă un nivel ridicat de configurare. Nu doar că utilizatorul poate alege nivelul de baterie la care Power Saving Mode să devină activ automat, dar poate alege și ce funcții ale aplicației să fie oprite.

Mai mult, utilizatorii pot opri definitiv aceste funcționalități (și în afara perioadelor în care Power Saving Mode este activ), pentru a reduce și mai mult consumul de energie făcut de aplicație.

Noua facilitate, care este disponibilă atât pe iPhone, cât și pe Android, a fost testată înainte să fie lansată pe mai bine de 200 de smartphone-uri diferite cu Android, spune compania.

Power Saving Mode este disponibil pentru toți utilizatorii Telegram - nu este o funcție dedicată doar celor care plătesc abonamentul lansat anul trecut.

Telegram are peste 1 milion de utilizatori, conform informațiilor oferite oficial în luna decembrie.

viewscnt
Afla mai multe despre
telegram
energie
iphone
android
smartphone