Primul iPhone cu modem 5G dezvoltat de Apple ar putea fi lansat în 2023

Primul iPhone cu modem 5G dezvoltat de Apple ar putea fi lansat în 2023
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 11 mai 2021

Chiar dacă au trecut deja doi ani de când Apple a cumpărat divizia de 5G a Intel, vor mai trece încă doi până acum producătorul iPhone-ului va putea punea propriul modem în smartphone-urile sale.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Nu este un secret faptul că Apple vrea să renunțe la modemurile Qualcomm, pentru a le înlocui cu propriile sale modemuri și că lucrează în prezent la modemuri 5G pentru iPhone și celelalte produse ale companiei.

Întrebarea care spune este când va face Apple trecerea la propriile sale modemuri. Cel mai aproape de adevăr răspuns, în acest moment, pare să fie 2023.

Societatea și-ar dori o nouă abordare din partea autorităților în lupta împotriva fumatului CITEȘTE ȘI Societatea și-ar dori o nouă abordare din partea autorităților în lupta împotriva fumatului

O analiză Barclays, dar și o notă pentru investitori publicată de analistul chinez Ming-Chi Kuo, susțin că iPhone-urile vor folosi modemuri 5G dezvoltate de Apple cel devreme peste doi ani.

Asta înseamnă că Apple mai are mult de lucru la propriul modem și că pot apărea evenimente neprevăzute, care să îngreuneze dezvoltarea, iar acesta să fie gata și mai târziu de 2023. Cert este că modemul nu va fi gata mai devreme de 2023.

În prezent, Apple folosește modemul Snapdragon X55 pe iPhone și se presupune că va trece, în 2021 și 2022, la modelele Snapdragon X60 și Snapdragon X65.

Un modem 5G propriu va aduce multiple beneficii Apple. Pe de o parte, costurile de producție vor scădea, ceea ce va duce la o creștere a marjei și așa de mare profit de care se bucură compania americană.

Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii CITEȘTE ȘI Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii

Pe de altă parte, cu un modem propriu, Apple își va reduce dependența de Qualcomm și ar putea fi mai puțin afectată de eventuale probleme de stocuri cu cipurile. În plus, cu propriul modem și propriul software, Apple va putea face optimizări care să aducă performanță și autonomie mai mari pentru iPhone.

viewscnt
Afla mai multe despre
iphone
modem
5g
apple