Primul telefon HTC care suportă monede virtuale. Cât costă

Primul telefon HTC care suportă monede virtuale. Cât costă
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 1 mar 2019

HTC a anunțat că Exodus 1, primul său telefon bazat pe tehnologia blockchain, poate fi cumpărat și cu bani reali.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Lansat inițial în octombrie 2018, smartphone-ul Exodus 1 a targetat până acum exclusiv posesorii de monede virtuale, doar cu acestea putând fi cumpărat. Acum, HTC renunță la această condiție și acceptă și bani reali. Mai exact 750 de dolari.

Până acum, Exodus 1 putea fi achizționat doar plătind cu Bitcoin, Etherium sau Litecoin. HTC a ales această modalitate pentru a se asigura că smartphone-ul său bazat pe blockchain este cumpărat de cei care chiar au și vor folosi monede virtuale cu el.

Principala caracteristică a acestui smartphone este o zona securizată, separată de sistemul de operare și procesorul principal. Această zonă este folosită pentru stocarea cheilor de criptare.

Un start-up londonez plănuiește lansarea a 650 de sateliți pentru a conecta la internet orice colț din lume CITEȘTE ȘI Un start-up londonez plănuiește lansarea a 650 de sateliți pentru a conecta la internet orice colț din lume

Separarea de sistmeul de operare este o măsură de securitate care face mult mai dificilă sarcina hackerilor care încearcă să fure criptomonedele de pe acest telefon.

În zona securizată include portofelul de monede virtuale Zion, dezvoltat tot de HTC, care poate fi folosit pentru a stoca, face plăți sau primi monedele virtuale suportate - Bitcoin, Etherium și Litecoin.

Același portofel virtual poate fi folosit pentru realizarea cumpărăturilor online cu monede virtuale într-un sistem similar celui folosit de Google Pay sau Apple Pay.

Altfel, din punct de vedere tehnic Exodus 1 este un flagship cu dotări normale pentru anul trecut. Are un ecran de 6,1 inch, un chipset Snapdragon 845, 6 GB memorie RAM, 128 GB spațiu de stocare și o baterie de 3.500 mAh.

viewscnt
Afla mai multe despre
htc
smartphone
exodus
monede virtuale
blockchain