Procentul de încărcare a bateriei revine pe iPhone

Procentul de încărcare a bateriei revine pe iPhone
scris 9 aug 2022

Cu trecerea la iOS 16, smartphone-urile Apple pot, din nou, să afișeze procentul de energie rămasă în baterie.

Apple a lansat iOS 16 beta 5, una dintre ultimele versiuni de test înainte de lansarea oficială din septembrie. Această versiune readuce posibilitate afișării procentului de încărcare al bateriei.

Acest indicator a fost scos de pe bara din partea superioară a ecranului în 2017, când a fost lansat iPhone X. Din cauza bretonului, nu mai exista spațiu suficient pentru a afișa atât indicatorul bateriei, cât și procentul de încărcare.

Viitoarele tablete iPad Pro vor oferi o conectivitate mai bună CITEȘTE ȘI Viitoarele tablete iPad Pro vor oferi o conectivitate mai bună

Vreme de patru generații a fost afișată doar pictograma bateriei, care este o reprezentare aproximativă a nivelului de energie din baterie. Acum, Apple combină cele două elemente și afișează procentul peste baterie.

Pentru ca procentul să fie mereu vizibil, pictograma bateriei rămâne de culoare albă, indiferent de nivelul de încărcare, ceea ce ar putea crea confuzie o perioadă, până când utilizatorii se vor obișnui cu noul sistem.

Procentul de încărcare a bateriei nu va fi afișat în mod implicit, ci trebuie activat manual. Acesta poate fi activate de la Settings - Battery - Battery Percentage.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
iphone
baterie