Tranzacție: Softbinator Technologies achiziționează Digital Tailors

Tranzacție: Softbinator Technologies achiziționează Digital Tailors

Daniel Ilinca, fondator și CEO al Softbinator Technologies

scris 26 mai 2022

Softbinator Technologies, companie românească de dezvoltare software, a început procedurile de preluare integrală a Digital Tailors, firmă de strategii de produs și content marketing.

Odată cu finalizarea tranzacției, Softbinator Technologies își consolidează portofoliul de servicii necesare unei companii pentru lansarea unui produs pe piață, și anume execuție în zona de product marketing.  

Mercedes-Benz spune adio cutiilor de viteze manuale din 2023 CITEȘTE ȘI Mercedes-Benz spune adio cutiilor de viteze manuale din 2023

„Colaborarea noastră cu Digital Tailors are o durată de peste trei ani, încă de la înființarea companiei, perioadă în care am asistat împreună un număr semnificativ de clienți care au avut nevoie de suport în zona de product sau content marketing. Prin tranzacția de astăzi, adăugăm în portofoliul nostru o categorie nouă de servicii – product marketing și, prin urmare, finalizăm ciclul de servicii de care o companie din tehnologie are nevoie pentru a ieși cu un produs nou pe piață”, a declarat Daniel Ilinca, fondator și CEO al Softbinator Technologies. 

Digital Tailors este o companie fondată în anul 2017 de către Gabriela Amarie. 

În urma acestei tranzacții, Softbinator Technologies va prelua integral Digital Tailors și echipa formată din zece membri, iar Gabriela Amarie va ocupa funcția de Marketing Director la nivelul grupului. 

În 2021, Digital Tailors a generat o cifră de afaceri de aproximativ 0,85 milioane de lei și a realizat strategii de product și content marketing pentru companii din România, Germania, Spania, Ungaria, Bulgaria și SUA. În 2022, noua divizie din cadrul Softbinator Technologies vizează venituri de cel puțin 1,1 milioane de lei. 

Pentru realizarea acestei tranzacții, Softbinator Technologies va utiliza o parte din capitalul atras de la investitorii BVB în timpul plasamentului privat pentru acțiunile sale, care a avut loc în septembrie 2021. Aceasta este cea de-a doua tranzacție realizată de companie cu fonduri atrase din piața de capital, după preluarea WiseUp la finalul anului 2021. În prezent, Softbinator mai deține participații în compania de recrutare TechMind (25%), agenția de Product Design Ixperi (75%) și în Yummdiet (9,5%), o platformă smart de recomandări de nutriție sănătoasă și well-being. 

Softbinator Technologies a anunțat recent că deschide un birou în Sillicon Valley.

Softbinator Technologies este listată pe piața AeRO a Bursei de Valori București din data de 17 decembrie 2021 și se tranzacționează sub simbolul CODE. Compania are o capitalizare de piață de aproximativ 70 milioane de lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
softbinator technologies
digital tailors