Microsoft a lansat Surface Book, primul laptop produs de companie

Microsoft a lansat Surface Book, primul laptop produs de companie
scris 7 oct 2015

Microsoft a lansat primul laptop produs de companie, numit Surface Book, cu ajutorul căruia speră să atragă utilizatorii către cloud computing. Dispozitivul este văzut ca un competitor pentru MacBook Pro, reprezentanții Microsoft susținând că Surface Book este de două ori mai rapid decât acesta.

“Surface Book este cel mai subțire și mai puternic PC creat până acum“, a spus Panos Panay, vicepreședinte la Microsoft, citat de MarketWatch.

Surface Book are un ecran cu o diagonală de 13,5 inci, care poate fi detașat și transformat într-o tabletă, iar bateria are o autonomie de 12 ore. Dispozitivul este echipat standard cu un procesor Intel Core i7, dar poate fi achiziționat și în varianta cu procesor Core i5. Prețurile vor porni de la 1.499 de dolari, ajungând până la circa 2.699 de dolari. 

“Dispozitivul este un competitor puternic pentru MacBook și un înlocuitor pentru dispozitivele mai voluminoase care rulează Windows”, a spus J.P. Gownder, analis la Forrester Research.

Laptopul va fi disponibil începând cu 26 octombrie, dar clienții pot face deja precomenzi.

Microsoft a anunțat că Windows 10 are deja peste 110 milioane de utilizatori, deși a fost lansat în urmă cu doar câteva luni, noul sistem de operare fiind mult mai bine primit de utilizatori decât Windows 8, potrivit lui Daniel Ives, analist la FBR Capital Markets.
La evenimentul de aseară au fost lansate și două noi telefoane Lumia, precum și tableta Surface Pro 4.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
surface book
macbook
lansare
laptop
windows 10