Programul "Rabla" pentru electrocasnice ar putea include anul acesta și televizoare

Programul "Rabla" pentru electrocasnice ar putea include anul acesta și televizoare
scris 19 ian 2019

Ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, a declarat, la Antena 3, că și în 2019 va fi bugetat Programul Rabla pentru electrocasnice, subliniind că există posibilitatea de a modifica ghidul de finanțare astfel încât să poată fi achiziționate și televizoare, relatează News.ro.

„Și pentru anul aceste ne gândim să bugetăm acest proiect (Programul Rabla pentru electrocasnice, n.r.). O să lucrăm. Deja am început să lucrăm la foc automat, colegii mei s-au văzut cu producătorii și le aplicăm astfel încât să modificăm finanțarea programului înr-un mod avantajos populației”, a declarat Gavrilescu.

Ministrul a precizat că pentru proiectul pilot au fost introduse mașinile de spălat, aparatele de aer condiționat și frigiderele, admițând că a existat o discuție cu privire la bicicletele electrice.

"În ceea ce privește motocicletele, au fost discuții pentru biciclete electrice, dar mi-ați dat o idee. Pe lângă mașini de spălat, aer condiționat și frigidere să introducem și televizoare", a spus ministrul.

UNTRR: Riscul producerii unui Brexit fără acord amenință sectorul transporturilor CITEȘTE ȘI UNTRR: Riscul producerii unui Brexit fără acord amenință sectorul transporturilor

Ministrul Mediului estima că, prin intermediul acestui program, vor fi înlocuite peste 60.000 de echipamente vechi și uzate cu unele noi, "cu consum redus de energie și prietenoase cu mediul”.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
rabla
televizor
gratiela gavrilescu