Qualcomm acuză Apple că i-a încălcat șase brevete cu cipuri Intel incluse în iPhone-uri și iPad-uri

Qualcomm acuză Apple că i-a încălcat șase brevete cu cipuri Intel incluse în iPhone-uri și iPad-uri
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 iul 2017

Qualcomm va cere Comisiei pentru comerț Internațional (ITC) a Statelor Unite să interzică Apple vânzarea pe piața americană a unor iPhone-uri și iPad-uri care au în componență cipuri fabricate de Intel, pe motiv că dispozitivele încalcă șase brevete ale Qualcomm, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Într-o solicitare care extinde un conflict juridic cu Apple, Qualcomm afirmă că va cere ITC să interzică importurile dispozitivelor respective ale Apple, scrie News.ro.

Un alt proces a fost deschis joi la un tribunal din California, prin care Qualcomm cere plata unor despăgubiri.

Qualcomm, care la rândul său furnizează cipuri Apple, susține că cele șase brevete se referă la funcționarea dispozitivelor fără ca acestea să consume rapid bateria.

Parlamentul European vrea ca smartphone-urile și alte dispozitive electronice să fie mai durabile și să se repare mai ușor, dorind un suport legislativ în acest sens CITEȘTE ȘI Parlamentul European vrea ca smartphone-urile și alte dispozitive electronice să fie mai durabile și să se repare mai ușor, dorind un suport legislativ în acest sens

Apple acuză la rândul său că Qualcomm impune în mod incorect o ”taxă” pe dispozitivele Apple care folosesc cipuri Qualcomm.

În plângerea la ITC, Qualcomm cere instituției să interzică iPhone-urile care folosesc alte cipuri decât cele fabricate de afiliatele sale.

Compania reclamantă nu a menționat Intel, care a început să furnizeze cipuri pentru unele iPhone-uri începând cu iPhone 7.

Qualcomm nu acuză că cipurile Intel îi încalcă brevetele, ci felul în care Apple le folosește la iPhone-uri.

Reprezentanții Intel au refuzat să comenteze.

Un analist la firmei Bernstein, Stacy Rasgon, a arătat că aceste cazuri sunt finalizate de obicei în 16 luni, fiind improbabil să afecteze aniversarea de 10 ani a iPhone, care va avea loc în toamnă.

Conflictul dintre cele două companii a izbucnit în ianuarie, când Comisia Federală pentru Comerț (FTC) a intentat un proces împotriva Qualcomm, acuzând-o că se folosește de tactici anti-concurențiale pentru a-și menține monopolul pe piața unor cipuri folosite la telefoanele mobile.

FTC, care aplică legislația anti-trust alături de Departamentul de Justiție, a anunțat că Qualcomm s-a folosit de poziția dominantă de furnizor al anumitor cipuri pentru a impune termeni oneroși de furnizare și licențiere către producătorii de telefoane mobile și pentru slăbirea companiilor concurente.

Câteva zile mai târziu, Apple a dat în judecată Qualcomm pentru 1 miliard de dolari, acuzând că i-a cerut prețuri prea mari pentru cipuri și nu i-a acordat rabaturile promise din cauza discuțiilor Apple cu autoritățile anti-trust din Coreea de Sud care investighează Qualcomm.

viewscnt
Afla mai multe despre
qualcomm
apple
iphone
ipad