Samsung Electronics estimează un profit operațional în creștere cu 72% în T2, la un nou record de 12,11 miliarde dolari

Samsung Electronics estimează un profit operațional în creștere cu 72% în T2, la un nou record de 12,11 miliarde dolari
scris 7 iul 2017

Samsung Electronics a estimat vineri un profit operațional în creștere cu 72% în trimestrul al doilea, față de aceeași perioadă a anului trecut, la un nou nivel record de 14.000 de miliarde de woni (12,11 miliarde dolari), peste așteptările analiștilor, de 13.100 miliarde de woni, transmite Reuters.

Recordul precedent a fost atins de Samsung în trimestrul trei din 2013, când a obținut un profit operațional de 10.200 miliarde de woni, scrie News.ro.

Veniturile au urcat cu 18%, la 60.000 de miliarde de woni (circa 48 miliarde dolari), în timp ce analiștii anticipau venituri de 59.000 de miliarde de de woni.

Acțiunile Samsung au fost tranzacționate joi aproape de un maxim de 2,4 milioane woni, investitorii așteptând un profit record în 2017, datorită cererii în creștere pentru cipuri destinate serverlor și smartphone-urilor complexe.

EXCLUSIV Romsys, cea mai mare insolvență IT, a început să vândă mașini pentru a achita din datoriile către stat. Nu a reușit să vândă decât jumătate din mașinile licitate CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Romsys, cea mai mare insolvență IT, a început să vândă mașini pentru a achita din datoriile către stat. Nu a reușit să vândă decât jumătate din mașinile licitate

Samsung a anunțat marți că va investi 18,6 miliarde de dolari pentru susținerea poziției de lider a companiei pe piața cipurilor și ecranelor de generație nouă.

Compania nu a prezentat alte detalii referitoare la performanțele din perioada aprilie-iunie, urmând să publice noi informații a sfârșitul lunii iulie.

viewscnt
Afla mai multe despre
samsung electronics
profit