Smartphone-urile Nokia vor fi dotate cu sisteme optice Carl Zeiss

Smartphone-urile Nokia vor fi dotate cu sisteme optice Carl Zeiss
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 7 iul 2017

HMD Global anunță încheierea unui parteneriat cu Carl Zeiss prin care tehnologia optică a celebrei companii germane va fi folosită pe smartphone-urile vândute sub brandul Nokia.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Telefoanele Nokia cu optică Carl Zeiss vor reveni în atenție, ca urmare a parteneriatului tocmai anunțat de HMD Global. Potrivit acestei înțelegeri, viitoarele telefoane Nokia vor beneficia de lentile produse de Carl Zeiss.

HMD Global este o companie elvețiană care deține drepturile pentru brandul Nokia, în urma achiziționării acestuia de la Microsoft.

Parteneriatul cu Carl Zeiss nu este o noutate și nici nu garantează faptul că telefoanele Nokia vor veni cu o calitate foto mai bună decât cea a concurenței. Este, cel puțin până la dovada contrarie, un nou logo care, plasat pe telefoanele Nokia, poate ajuta la creșterea vânzărilor.

Clienții Vodafone România au acces la aplicațiile de social media și video fără a consuma date din abonament CITEȘTE ȘI Clienții Vodafone România au acces la aplicațiile de social media și video fără a consuma date din abonament

Nokia, în vremurile sale bune, era partener tradițional al nemților de la Carl Zeiss. Telefoane celebre, precum Nokia N95 sau mai târziul 808 PureView au fost realizate împreună cu compania germană.

Însă, cum fanii brandului finlandez probabil își mai amintesc, nu atât lentila Carl Zeiss, cât în special tehnica software de resampling a celor de la Nokia era responsabilă de calitatea foarte bună (pentru acea vreme) a fotografiilor.

De altfel, Nokia nu a fost singurul producător de telefoane care a folosit optică Carl Zeiss. Și, Sony Ericsson, unul dintre cei mai importanți concurenți de la acea vreme, colabora cu compania germană.

Mai mulți operatori telecom se bat pe un contract Hidroelectrica de 2,6 milioane de euro CITEȘTE ȘI Mai mulți operatori telecom se bat pe un contract Hidroelectrica de 2,6 milioane de euro

Un alt argument care topește din entuziasmul alăturării brandurilor Nokia și Carl Zeiss vine din faptul că, în afară de nume, HMD Global nu are multe în comun cu ceea ce însemna Nokia pe vremuri. De exemplu, HMD nu mai are inginerii care lucrau la Nokia în vremurile bune.

Dincolo de brandul Carl Zeiss care va putea fi văzut pe viitor pe telefoanele Nokia, HMD Global trebuie să convingă utilizatorii că acest parteneriat se traduce într-o calitate mai bună a fotografiilor realizate cu smartphone-urile sale.

Compania finlandeză nu a anunțat și o dată la care va lansa primul dispozitiv dotat cu optică Carl Zeiss.

viewscnt
Afla mai multe despre
nokia
carl zeiss
smartphone