Qualcomm mută în bătălia cu Apple și încearcă să blocheze și cele mai recente iPhone-uri în China

Qualcomm mută în bătălia cu Apple și încearcă să blocheze și cele mai recente iPhone-uri în China
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 16 dec 2018

Cel mai mare producător de chipset-uri pentru smartphone mută în bătălia cu Apple, cerând acum ca și cele mai noi modele de iPhone-uri să fie interzise în China.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

După ce a obținut deja blocarea de la vânzare în China a tuturor modelelor de iPhone de la 6S la iPhone X inclusiv, Qualcomm merge mai departe cerând în justiție ca și cele trei modele lansate anul acesta să fie interzise.

Producătorul de chipset-uri pretinde că tehnologiile sale, pentru care deține brevete, sunt folosite de Apple fără a plăti.

Apple a anunțat deja că va lansa săptămâna viitoare un update de software special pentru modelele vândute în China, care va dezactiva funcțiile în cauză. Prin această modificare Apple speră ca interdicția de vânzare să fie ridicată.

Microsoft lansează o aplicație de știri pentru Android CITEȘTE ȘI Microsoft lansează o aplicație de știri pentru Android

Interesant este că, înainte de noua acțiune în instanța a Qualcomm, Apple pretindea că opțiunile respective nu sunt incluse în iOS 12 și, prin urmare, cele trei modele lansate anul acesta nu ar putea face obiectul litigiului.

Dacă Qualcomm va avea câștig de cauză și de această dată, Apple nu va mai avea voie să vândă în China niciun model de iPhone produs din 2015 până în prezent.

China este una dintre cele mai mari piețe pentru Apple, iar blocarea extinsă a vânzărilor de iPhone ar afecta serios veniturile companiei, ceea ce eventual ar putea să o forțeze să accepte o înțelegere cu Qualcomm, înțelegere pe care o refuzase anterior.

Înțelegerea ar putea să însemne revenirea la situația dinainte de izbucnirea conflictului dintre cele două companii, ceea ce ar determina Apple să plătească aceleași “tarife exagerate” pentru modem-urile Qualcomm.

Asta cel puțin până când Apple va ajunge să-și producă singură modem-urile necesare pentru iPhone, lucru care s-ar putea întâmpla peste câțiva ani, conform unor informații neoficiale.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
iphone
qualcomm
china
brevete