iPhone-urile interzise în China vor putea reveni pe piață după un update de software

iPhone-urile interzise în China vor putea reveni pe piață după un update de software
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 14 dec 2018

Apple a anunțat că va elimina printr-un update de software funcțiile care au dus la interzicerea mai multor modele de iPhone în China.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

La începutul acestei săptămâni, mai multe modele de iPhone au primit interzicere de a mai fi vândute pe piața chineză, după ce o instanță a dat câștig de cauză Qualcomm într-un proces în care Apple era acuzată că folosește tehnologii pentru care nu vrea să plătească.

Concret, este vorba de două funcții software existente pe toate iPhone-urile de la modelul 6S la X, care nu au fost actualizate la cea mai recentă versiune a sistemului de operare iOS și pentru care Qualcomm deține brevete.

Problema va putea fi rezolvată la începutul săptămânii viitoare, când Apple va lansa un update special de iOS, care va viza strict modelele în cauză comercializate în China.

Apple va construi un nou campus în Texas, printr-o investiție de 1 miliard de dolari CITEȘTE ȘI Apple va construi un nou campus în Texas, printr-o investiție de 1 miliard de dolari

Cu cele două cauze ale interziceri eliminate prin update, Apple speră ca modelele mai vechi de iPhone să poată fi din nou vândute în China, una dintre cele mai mari piețe de smartphone-uri.

Cele două companii se află într-un litigiu continuu și din ambele sensuri, după ce Apple a dat în judecată Qualcomm în 2017 pentru că acesta ar fi recurs la șantaj pentru a obține o creștere de preț a modem-urilor pentru iPhone.

De atunci Apple încearcă să colaboreze cu Intel pentru modem-urile de iPhone și, mai nou, se pare chiar că ia în calcul posibilitatea dezvoltării propriilor modem-uri pentru viitoarele sale smartphone-uri.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
iphone
china