RAPORT 86% dintre responsabilii cu securitatea IT din companii spun că breșele sunt inevitabile

RAPORT 86% dintre responsabilii cu securitatea IT din companii spun că breșele sunt inevitabile
scris 26 oct 2018

Cei mai mulți (86%) dintre șefii departamentelor de securitate IT din companii spun că breșele sunt inevitabile, iar grupurile care urmăresc câștigurile financiare fiind cea mai mare îngrijorare a lor, potrivit unui raport Kaspersky Lab publicat vineri.

Totodată, ei susțin că nu au suficientă influență în consiliile de administrație și le este greu să justifice bugetele de care au nevoie, ceea ce, inevitabil, face companiile mai vulnerabile, scrie News.ro

Raportul Kaspersky Lab arată că acum este mai multă presiune ca oricând pe cei care ocupă funcția de CISO (Chief Information Security Officer): 57% consideră infrastructurile complexe care includ cloud și mobilitate principala provocare, iar 50% sunt îngrijorați în legătură cu continua creștere a numărului de atacuri cibernetice.

VIDEO Xiaomi lansează Mi Mix 3, un smartphone cu design unic, 5G și 10 GB RAM care va fi vândut în Europa. La ce preț va fi vândut CITEȘTE ȘI VIDEO Xiaomi lansează Mi Mix 3, un smartphone cu design unic, 5G și 10 GB RAM care va fi vândut în Europa. La ce preț va fi vândut

”Persoanele care ocupă funcția de CISO cred că grupurile motivate de interese financiare (40%) și atacurile din interior (29%) sunt cele mai mari riscuri pentru companiile lor, iar acestea sunt amenințări foarte dificil de prevenit, fie pentru că sunt lansate de infractori cibernetici „profesioniști”, fie că sunt realizate de angajați, care se presupune că sunt de partea corectă a baricadei”, se arată în comunicat.

Bugetele alocate securității cibernetice sunt în creștere: puțin peste jumătate (56%) dintre CISO se așteaptă ca bugetele lor să crească pe viitor, iar 38% dintre respondenți se așteaptă să rămână la fel, potrivit raportului.

Însă, responsabilii cu securitatea IT se confruntă cu provocări majore în privința bugetului, pentru că le este aproape imposibil să furnizeze o rentabilitate clară a investiției sau 100% protecție împotriva atacurilor cibernetice.

”De exemplu, peste o treime (36%) dintre CISO spun că nu pot obține bugetele de securitate IT de care au nevoie pentru că nu pot garanta că nu va fi nicio breșă. Iar când bugetele de securitate sunt văzute de o companie ca parte din cheltuielile totale IT, responsabilii cu securitatea IT se văd în situația de a concura pentru buget cu alte departamente. Al doilea motiv des întâlnit pentru a nu primi buget este că securitatea este uneori parte din cheltuielile generale de IT. În plus, o treime dintre CISO (33%) au spus că bugetul care le-a putut fi alocat merge către digital, cloud sau alte proiecte IT, care e posibil să demonstreze o rentabilitate mai clară a investiției”, se arată în comunicat.

viewscnt
Afla mai multe despre
it
securitate