Reddit cumpără aplicația de video sharing Dubsmash, extinzându-și serviciile pe segmentul dominat de TikTok

Reddit cumpără aplicația de video sharing Dubsmash, extinzându-și serviciile pe segmentul dominat de TikTok
scris 14 dec 2020

Platftorma de socializare Reddit a cumpărat aplicația de video sharing Dubsmash, extinzându-și serviciile pe segmentul de videoclipuri scurte, dominat de aplicația chineză TikTok.

Dubsmash, companie fondată în Germania de Jonas Drüppel, Roland Grenke și Daniel Taschik, permite utilizatorilor să editeze și să partajeze clipuri video prin intermediul aplicației omonime pentru Android și iOs, oferind și o funcție de lip sync. Compania și-a mutat ulterior sediul la New York.

Aplicația a avut succes în scurt timp după lansare, în 2014, fiind una dintre cele mai descărcate pe dispozitivele Android în anul următor. Ulterior a pierdut din popularitate, fiind simplificată și reconstruită odată cu relocarea în SUA.

World of Warcraft Shadowlands devine cel mai bine vândut joc de PC CITEȘTE ȘI World of Warcraft Shadowlands devine cel mai bine vândut joc de PC

Anul trecut, Dubsmash a fost ținta unui atac cibernetic ce a vizat 15 alte site-uri web și aplicații pentru mobil, datele a peste 160 milioane de conturi fiind scoase la vânzare pe dark web.

Detaliile financiare ale tranzacției cu Reddit nu au fost făcute publice. Potrivit Reuters, Reddit a finanțat achiziția cu acțiuni proprii și numerar.

Echipa Dubsmash, inclusiv cei trei fondatori, se va alătura Reddit. Dubsmash va continua să opereze sub propriul brand și va oferi utilizatorilor Reddit acces la instrumentele sale de editare și creare video.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
reddit
dubsmash
achizitie
tiktok
video sharing
lip sync
atac cibernetic