Roboții ar putea fi interconectați pentru a fi folosiți în scopul supravegherii și spionajului

Roboții ar putea fi interconectați pentru a fi folosiți în scopul supravegherii și spionajului
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 13 apr 2017

În viitorul nu foarte îndepărtat, roboții ar putea lucra împreună pentru a fi folosiți eficient pentru supravegherea suspecților și suportul operațiunilor militare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Cercetătorii de la Universitatea Cornell din Ithaca, New York, lucrează în prezent la un sistem care va permite dispozitivelor autonome, numite popular roboți, să conlucreze în domeniul securității pentru operațiuni precum identificarea și urmărirea diverselor obiecte și a oamenilor.

Așa-numiții roboți sunt folosiți în unele țări și acum în domeniul securității, însă aceștia lucrează pe cont propriu fără a transmite sau a primi informații de la alți roboți similari.

Cercetătorii de la Universitatea Cornell vor să conecteze roboții care servesc în domeniul securității între ei și la un server central, astfel încât să se ajute reciproc cu informațiile și imaginile obținute de fiecare în parte.

Precomenzile pentru Galaxy S8 sunt mai mari decât cele primite pentru S7 CITEȘTE ȘI Precomenzile pentru Galaxy S8 sunt mai mari decât cele primite pentru S7

În acest fel, speră cercetătorii, vor putea fi strânse informații mai eficient și va putea fi realizată o urmărire mult mai complexă. Un rol important în acest sens îl joacă tehnologiile de recunoaștere facială și a obiectelor.

Spre exemplu exemplu, un suspect ar putea fi urmărit cu ajutorul camerelor de supraveghere în mod continuu și pe o distanță mare. În acest caz, roboții ar urma să stabilească din timp un posibil traseu al individului și să acceseze camerele disponibile pe traseul respectiv.

Deocamdată, sistemul celor de la Universitatea Cornell este departe de a fi funcțional, acesta aflându-se în stadiu incipient de dezvoltare. Potențialul său a fost sesizat de Institutul de Cercetări Navale din Statele Unite, care îl și finanțează.

viewscnt
Afla mai multe despre
roboti
securitate
spionaj
supraveghere