Roboții vor crea mai multe job-uri decât vor distruge până în 2022

Roboții vor crea mai multe job-uri decât vor distruge până în 2022
scris 18 sep 2018

Conform unui studiu publicat de World Economic Forum, în următorii patru ani roboții vor crea cu 58 de milioane mai multe locuri de muncă decât vor distruge.

Avansul în domeniul roboticii și al inteligenței artificiale va crește semnificativ nivelul de automatizare pe parcursul următorilor ani. Până în 2022, 42% din totalul sarcinilor actuale vor fi realizate de roboți.

În prezent, acest procent este de 29%.

Noul CEO al Vodafone anunță: va desființa 1.700 de locuri de muncă, inclusiv din România CITEȘTE ȘI Noul CEO al Vodafone anunță: va desființa 1.700 de locuri de muncă, inclusiv din România

Contrar temerilor actuale, așa cum arată și studiul realizat de World Economic Forum, roboții vor crea mai multe locuri de muncă decât vor distruge.

Din cauza roboților, în următorii patru ani vor dispărea 75 de milioane de locuri de muncă. Însă tot aceștia vor genera 133 de milioane de noi locuri de muncă, ceea ce rezultă într-un plus de 58 de milioane de job-uri.

Același studiu intitulat „The Future of Jobs 2018”, realizat de World Economic Forum, arată că felul în care muncesc oamenii va suferi schimbări importante.

Munca de la distanță va fi din ce în ce mai folosită, în defavoarea tradiționalelor locuri de muncă cu normă completă. În plus, se va apela din ce în ce mai frecvent la freelanceri și lucrători temporari, specializați în realizarea punctuală a anumitor sarcini.

De asemenea, mulți angajați vor fi nevoiți să învețe și să se respecializeze pentru a evolua și a se adapta noilor condiții din piața muncii.

De partea cealaltă, pentru a rămâne competitive, companiile vor fi nevoite să investească nu doar în automatizare, ci și în formarea propriilor angajați.

Impactul automatizării va fi atât de important atât în plan personal, cât și profesional pentru un număr foarte mare de oameni și companii, încât specialiștii o numesc A Patra Revoluție Industrială.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
roboti
locuri de munca