România se află pe locul 25 într-un top țărilor care accesează site-urile BitTorrent pentru a descărca conținut piratat. Unde sunt cei mai mulți "pirați"

România se află pe locul 25 într-un top țărilor care accesează site-urile BitTorrent pentru a descărca conținut piratat. Unde sunt cei mai mulți "pirați"
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 3 apr 2017

Contrar convingerilor locale, România nu este țara în care este accessat cel mai mult conținut piratat, ci se află abia pe locul 25 într-un astfel de top.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Conform datelor publicate de compania de analiză MUSO în ceea ce privește gradul de accesare al așa-numitelor trackere de BitTorrent, de pe care pot fi descărcate materiale piratate, România se află pe locul 25 în lume.

În cifre absolute, Statele Unite, Rusia și India sunt țările cu cei mai mulți utilizatori care folosesc acest gen de site-uri. Această ierarhie este influențată decisiv de faptul că, în mod logic, țările cu populații mari vor avea și cei mai mulți utilizatori ai trackerelor de BitTorrent.

Cei de la MUSO, însă, au realizat și un top mult mai relevant pentru a evalua situația pe fiecare țară, independent de numărul absolut al utilizatorilor de internet. Aceștia au întocmit un clasament în funcție numărul mediu de vizite pe utilizator, care relevă popularitatea site-urilor BitTorrent în rândul utilizatorilor dintr-o anumită țară.

Apple, Amazon și Google au depus oferte pentru preluarea diviziei de chipuri a japonezilor de la Toshiba CITEȘTE ȘI Apple, Amazon și Google au depus oferte pentru preluarea diviziei de chipuri a japonezilor de la Toshiba

Astfel, Letonia, Bulgaria și Estonia sunt țările în care popularitatea trackerelor BitTorrent care oferă conținut piratat este cea mai mare. România se află pe locul 25 în acest top, încadrată de Polonia, pe locul 24, și Rusia, pe locul 26.

28,86 este numărul mediu de vizite per utilizator pe care trackerele BitTorrent le înregistrează în țara noastră. Spre comparație, în Bulgaria, acest indice este de 66,84 vizite per utilizator.

Datele celor de la MUSO mai scot în evidență un alt fapt interesant. Anume, că Europa este continentul pe care trackerele de BitTorrent sunt cele mai populare.

Compania de analiză a luat în calcul, pentru acest studiu, atât site-urile internaționale mari, cât și trackerele populare pe plan local.

România se află pe locul 25 într-un top țărilor care accesează site-urile BitTorrent pentru a descărca conținut piratat. Unde sunt cei mai mulți

viewscnt
Afla mai multe despre
torrent
piraterie
romania