Apple, Amazon și Google au depus oferte pentru preluarea diviziei de cipuri a japonezilor de la Toshiba

Apple, Amazon și Google au depus oferte pentru preluarea diviziei de cipuri a japonezilor de la Toshiba
scris 1 apr 2017

Apple, Amazon și Google au depus oferte pentru divizia de cipuri a japonezilor de la Toshiba, relatează presa niponă, citată de Reuters.

Acționarii Toshiba au aprobat joi separarea de grup a diviziei producătoare de circuite de memorie flash de tip NAND, creând condițiile pentru vânzarea unei participații majoritare la aceasta sau chiar a întregii afaceri.

Toshiba speră să obțină cel puțin 9 miliarde de dolari în urma vânzării diviziei de cipuri, pentru a acoperi pierderile masive generate de divizia nucleară americană Westinghouse, care amenință viitorul conglomeratului fondat în urmă cu peste 140 de ani. Westinghouse a solicitat în această săptămână intrarea sub protecția legii falimentului din SUA. Divizia nucleară a acumulat datorii de 9,8 miliarde de dolari

Westinghouse, divizia nucleară americană a Toshiba, a făcut cerere de intrare în faliment CITEȘTE ȘI Westinghouse, divizia nucleară americană a Toshiba, a făcut cerere de intrare în faliment

Potrivit cotidianului nipon Nikkei, firma americană de private equity Silver Lake Partners și producătorul de cipuri Broadcom (care face parte din portofoliul Silver Lake) au oferit aproximativ 2.000 miliarde yeni (17,9 miliarde dolari) pentru preluarea diviziei de cipuri, aproape de valoarea de 18 miliarde dolari la care este evaluată divizia.

Valoarea ofertelor depuse de Apple, Amazon și Google nu este cunoscută.

Potrivit unei surse apropiate planurilor de vânzare, există în jur de 10 companii interesate de achiziție, printre care producătorul de hard disk-uri Western Digital, Micron Technology, specializată în producția de semiconductoare și memorii RAM și producătorul sud-coreean de cipuri SK Hynix.

Toshiba este al doilea mare furnizor de circuite de memorie flash de tip NAND din lume în funcție de cota de piață, după Samsung Electronics.

viewscnt
Afla mai multe despre
toshiba
memorie flash nand
cipuri
apple
google
amazon
vanzare
oferte