România urcă puternic în Topul țărilor cu cel mai ieftin internet mobil

România urcă puternic în Topul țărilor cu cel mai ieftin internet mobil
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 26 iul 2022

România se află pe locul 26 în lume și pe locul al treilea în Europa de Est în clasamentul statelor cu cel mai ieftin internet mobil. Prețul mediu plătit în România pentru 1 GB de date mobile este de 0,45 dolari, relevă date analizate de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
În clasamentul global, România a urcat puternic față de 2021, de pe poziția 66, iar tarifiul mediu s-a redus de la 1,18 dolari pentru 1 GB trafic de internet mobil.

Germania salvează Uniper de la colaps cu un pachet de finanțare de aproape 17 miliarde euro CITEȘTE ȘI Germania salvează Uniper de la colaps cu un pachet de finanțare de aproape 17 miliarde euro

În regiune, cel mai ieftin internet mobil este disponibil în Republica Moldova și Polonia, unde tariful mediu este 0,26 dolari pentru 1 GB și respectiv 0,41 dolari pentru 1 GB, potrivit unei analize a cable.co.uk.

Analiza include 233 de țări.

Pe plan mondial, Israel este statul cu cel mai mic tarif mediu la internet mobil (0,04 dolari pentru 1 GB). La polul opus, Insula Sfânta Elena are cel mai scump internet mobil din lume (41,06 dolari pentru 1 GB).

România urcă puternic în Topul țărilor cu cel mai ieftin internet mobil

 

viewscnt
Afla mai multe despre
cable.co.uk
internet
pret internet