ULTIMA ORĂ România cade abrupt în Topul țărilor cu cel mai ieftin internet mobil

ULTIMA ORĂ România cade abrupt în Topul țărilor cu cel mai ieftin internet mobil
scris 9 apr 2021

România a coborât abrupt în clasamentul țărilor cu cel mai ieftin internet mobil, în pofida prețurilor competitive, care se mențin sub media globală, indică ultimele date, analizate de Profit.ro.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

România a căzut 27 de poziții în Topul mondial, până pe locul 66, cu un preț mediu de 1,18 dolari pentru 1 GB de date mobile.

Prețul mediu în România a crescut ușor, de la 1,03 dolari pe GB în 2020.

Armata Selectării Atente a Plasticului (ASAP), program de colectare selectivă a deșeurilor în școli, lansat deja în București, se extinde în Brașov. Obiectiv: implementarea în toate școlile din România până la finalul lui 2025 CITEȘTE ȘI Armata Selectării Atente a Plasticului (ASAP), program de colectare selectivă a deșeurilor în școli, lansat deja în București, se extinde în Brașov. Obiectiv: implementarea în toate școlile din România până la finalul lui 2025

Prin contrast, tarifele medii practicate de operatorii de telefonie mobilă din Republica Moldova au scăzut considerabil, de la 1,12 dolari/GB anul trecut la 0,32 dolari/GB în prima parte a acestui an, țara de peste Prut urcând pe primul loc în regiune și pe locul 7 în ierarhia globală.

România se află pe locul 4 în Europa de Est, fiind depășită și de Polonia (0,64 dolari/GB) și Macedonia (0,96 dolari/GB). Cehia are cel mai scump internet mobil din regiune, cu un cost mediu de 8,15 dolari/GB.

Janos Egly, Executive Director Accenture Industry X Romania CITEȘTE ȘI Janos Egly, Executive Director Accenture Industry X Romania

La nivel mondial, 1 GB de date mobile costă, în medie, 4,07 dolari. Israel are cel mai ieftin internet mobil din lume (0,05 dolari/GB), la polul opus aflându-se Guineea Ecuatorială, cu un preț mediu de 49,67 dolari/GB, relevă un studiu realizat de Cable.co.uk pe baza datelor din 230 de țări.

VIDEO Profit TV - Să ajutăm business-ul. Alexandru Ciuncan, director UNSAR: Un mediu antreprenorial mai informat este mai rezistent în fața riscurilor. Un plan de asigurări poate face diferența între continuarea activității și declanșarea falimentului CITEȘTE ȘI VIDEO Profit TV - Să ajutăm business-ul. Alexandru Ciuncan, director UNSAR: Un mediu antreprenorial mai informat este mai rezistent în fața riscurilor. Un plan de asigurări poate face diferența între continuarea activității și declanșarea falimentului

“Multe dintre cele mai ieftine țări pentru date mobile pot fi încadrate în două categorii: unele au o infrastructură excelentă de bandă largă mobilă și fixă și astfel furnizorii pot oferi cantități mari de date, ceea ce reduce prețul pe GB, în timp ce altele, cu rețele de internet fix mai puțin avansate, depind în mare măsură de datele mobile, iar economia dictează că prețurile trebuie să fie scăzute, deoarece oamenii nu-și permit să plătească mai mult”, comentează Dan Howdle, analist la Cable.co.uk.

Digitalizarea activităților în siguranță și cu valoare legală CITEȘTE ȘI Digitalizarea activităților în siguranță și cu valoare legală

De celalată parte, statele cu tarife ridicate înregistrează, de regulă, și un consum scăzut de date mobile, în timp ce multe dintre țările de la mijlocul clasamentului dispun de o infrastructură bună și de piețe competitive, astfel că tarifele practicate de operatori, deși nu sunt cele mai mici din lume, nu sunt considerate neapărat scumpe de către consumatori, potrivit acestuia.

ULTIMA ORĂ România cade abrupt în Topul țărilor cu cel mai ieftin internet mobil

Sursa date: Cable.co.uk

viewscnt
Afla mai multe despre
internet mobil
cel mai ieftin internet mobil
date mobile