Samsung Electronics se așteaptă la un profit ridicat în T2, în urma majorării cererii pentru cipuri

Samsung Electronics se așteaptă la un profit ridicat în T2, în urma majorării cererii pentru cipuri
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 iul 2021

Grupul sud-coreean Samsung Electronics Co Ltd a estimat o creștere anuală de 53,4% a profitului operațional în trimestrul doi din acest an, mult peste estimările analiștilor, datorită majorării cererii pentru cipuri și a prețurilor ridicate, care au compensat vânzările mai reduse de smartphone-uri, transmit Yonhap și Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Compania se așteaptă să raporteze pentru perioada aprilie-iunie 2021 un profit operațional de 12.500 miliarde woni (11 miliarde de dolari), mult peste previziunile analiștilor intervievați de Refinitiv, care se așteptau la 11.300 miliarde woni. Ar fi cel mai ridicat nivel al profitului operațional înregistrat înregistrat în trimestrul doi de Samsung din 2018, scrie Agerpres.

Statul vine cu tichete sociale pentru sprijin educational, ajutor atât pentru familii, dar și pentru retailerii loviți de pandemie. Cum poți intra în program CITEȘTE ȘI Statul vine cu tichete sociale pentru sprijin educational, ajutor atât pentru familii, dar și pentru retailerii loviți de pandemie. Cum poți intra în program

De asemenea, Samsung previzionează vânzări record de 63.000 miliarde woni, în creștere cu 19% față de trimestrul doi din 2020, în timp ce analiștii estimau 61.300 miliarde woni.

Totuși, livrările de telefoane mobile inteligente Samsung au scăzut la aproximativ 59 milioane de unități în perioada aprilie-iunie 2021, de la aproximativ 76 milioane în primul trimestru din acest an, conform datelor firmei Shinyoung Investment & Securities.

Reducerea cererii din India, grav afectată de pandemie în trimestrul doi, precum și deficitul de aprovizionare pentru unele cipuri au afectat livrările, astfel încât profitul operațional al diviziei de telefonie mobilă se va situa la aproximativ 2.900 miliarde woni, susțin analiștii. De asemenea, livrările de smartphone-uri sunt afectate de deficitul de semiconductori.

La Bursa de la Seul, titlurile Samsung au scăzut cu 0,7%.

Gebruder Weiss face încă un pas spre digitalizare și lansează și în România portalul myGW dedicat clienților CITEȘTE ȘI Gebruder Weiss face încă un pas spre digitalizare și lansează și în România portalul myGW dedicat clienților

Compania continuă să beneficieze de creșterea traficului de internet în perioada pandemiei de coronavirus (COVID-19), care a sporit cererea pentru cipuri de memorie pentru servere și calculatoare personale, deoarece mai mulți oameni lucrează de acasă. Consumatorii au achiziționat masiv produse electronice de consum, ceea ce a provocat un deficit de semiconductori pe plan global.

Analiștii apreciază că divizia de cipuri a beneficiat de creșterea prețurilor cipurilor de memorie, care a depășit estimările pieței, și de majorarea livrărilor. De asemenea, producția la fabrica sa din SUA, afectată de vremea nefavorabilă, a revenit la normal.

În trimestrul doi din 2020, profitul operațional al diviziei de cipuri a urcat cu 22%, la 6.600 miliarde woni, față de perioada similară din 2020, previzionează analiștii. Pe plan global, Samsung concurează cu Taiwan Semiconductor Manufacturing Co Ltd (TSMC), cel mai mare producător de cipuri pe bază de contact din lume, și cu grupul american Qualcomm Inc.

Samsung este cel mai mare mare producător din lume de cipuri de memorie și de telefoane mobile inteligente.

viewscnt
Afla mai multe despre
samsung electronics
cipuri