Samsung lucrează la o cască de realitate mixtă

Samsung lucrează la o cască de realitate mixtă
scris 5 feb 2023

Împreună cu Google și Qualcomm, Samsung vrea să dezvolte o platformă de realitate mixtă prin care să concureze cu Meta și Apple.

Samsung, Google și Qualcomm, care sunt parteneri și în ceea ce privește smartphone-urile, vor să extindă colaborarea la nivelul realității mixte (realitate virtuală + realitate augmentată) și să dezvolte împreună o platformă care ar trebui să includă o cască și un ecosistem creat în jurul acesteia.

La fel ca în cazul smartphone-urilor, Samsung se va ocupa de produsul hardware, Google de software, iar Qualcomm de chipset.

Microsoft a început să testeze integrarea AI-ului în Bing CITEȘTE ȘI Microsoft a început să testeze integrarea AI-ului în Bing

Fără să ofere detalii, șefii Samsung au comunicat doar că viitoarea cască va folosi o versiune de Android aflată acum în lucru, ce va fi optimizată special pentru experiențele de realitate mixtă.

Este evident că cele trei companii țintesc că concureze pe piața căștilor de realitate mixtă cu Meta și, în curând, Apple.

Samsung și Google au derulat proiecte proprii în această zonă, însă, niciuna din cele două companii nu a avut suficientă răbdare, renunțând la căștile Gear VR respectiv la proiectul Daydream VR (închis de Google doar după trei ani).

Apple este la câteva luni de distanță de lansarea primei căști XR, ceea ce va crește automat interesul pentru această nișă, iar Samsung, Google și Qualcomm speră să poată monetiza și ei această oportunitate.

viewscnt
Afla mai multe despre
samsung
google
qualcomm
cască
realitate mixtă