Șefii Intel și Qualcomm merg la Washington pentru a discuta despre politicile referitoare la China

Șefii Intel și Qualcomm merg la Washington pentru a discuta despre politicile referitoare la China
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 iul 2023

Directorii generali ai Intel și Qualcomm plănuiesc să meargă la Washington săptămâna viitoare pentru a discuta despre politicile referitoare la China, potrivit unor două surse familiare cu chestiunea, transmite Reuters, preluată de News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Directorii intenționează să participe la întâlniri cu oficiali americani pentru a discuta despre condițiile pieței, controalele exporturilor și alte chestiuni care le afectează afacerile, a spus una dintre surse.

CITEȘTE ȘI Numărul centrelor sociale închise în urma controalelor a ajuns la 30. Amenzi de peste 1,2 milioane lei

Nu a fost imediat clar cu cine se vor întâlni directorii. Intel și Qualcomm au refuzat să comenteze, iar oficialii de la Casa Albă nu au răspuns imediat unei cereri de comentarii.

Sursele au spus că alți directori generali ai unor producătoride semiconductori ar putea fi și ei la Washington săptămâna viitoare.

FOTO Se renunță la noul logo al stațiunii Mamaia, după ce presa a relatat că acesta poate fi cumpărat de pe internet CITEȘTE ȘI FOTO Se renunță la noul logo al stațiunii Mamaia, după ce presa a relatat că acesta poate fi cumpărat de pe internet

Persoanele au refuzat să fie numite deoarece nu erau autorizate să vorbească cu presa.

Oficialii americani iau în considerare înăsprirea regulilor de export care afectează cipurile de înaltă performanță și livrările către Huawei Technologies, au declarat surse pentru Reuters în iunie.

Regulile ar afecta și Intel, care pregătește un nou cip de inteligență artificială care ar putea fi livrat în China, și Qualcomm, care are licență de a vinde cipuri către Huawei.

Administrația Biden a emis în octombrie anul trecut un set cuprinzător de reguli menite să înghețe industria semiconductoarelor din China, în timp ce SUA acordă subvenții de miliarde de dolari în propria sa industrie a cipurilor.

INFOGRAFICE Afacerile cu căminele de bătrâni depășeau anul trecut 200 de milioane de lei și ar putea trece de 600 milioane de lei în următorii cinci ani. În 2008, afacerile cu căminele de bătrâni nu depășeau 4,61 milioane lei CITEȘTE ȘI INFOGRAFICE Afacerile cu căminele de bătrâni depășeau anul trecut 200 de milioane de lei și ar putea trece de 600 milioane de lei în următorii cinci ani. În 2008, afacerile cu căminele de bătrâni nu depășeau 4,61 milioane lei

O posibilă înăsprire a regulilor ar lovi Nvidia în mod deosebit de puternic. Poziția puternică a companiei pe piața de cipuri AI a contribuit la creșterea valorii sale la 1.000 de miliarde de dolari la începutul acestui an.

Industria cipurilor a fost primită cu căldură la Washington în ultimii ani, deoarece parlamentarii și Casa Albă lucrează pentru a transfera mai multă producție către SUA și aliații săi și departe de China.

CEO-ul Intel, Pat Gelsinger, și CEO-ul Qualcomm, Cristiano Amon, s-au întâlnit des cu oficiali guvernamentali.

SONDAJ IMM: Peste 83% din antreprenori, afectați negativ în activitate de modificările fiscale intrate în vigoare pe 1 ianuarie 2023 CITEȘTE ȘI SONDAJ IMM: Peste 83% din antreprenori, afectați negativ în activitate de modificările fiscale intrate în vigoare pe 1 ianuarie 2023

Întâlnirile de săptămâna viitoare, despre care una dintre surse a spus că ar putea include sesiuni comune între directori și oficiali americani, au loc în timp ce Nvidia și alte companii de cipuri se tem de o pierdere permanentă a vânzărilor pentru o industrie cu un volum mare al afacerilor în China, în timp ce tensiunile cresc între Washington și Beijing.

Una dintre sursele familiarizate cu chestiunea a spus că obiectivele directorilor pentru întâlniri ar fi să se asigure că oficialii guvernamentali înțeleg posibilul impact al oricărei înăspriri suplimentare a regulilor cu privire la cipurile care pot fi vândute Chinei.

Multe firme de cipuri din SUA obțin mai mult de o cincime din veniturile lor din China, iar directorii din industrie au susținut că reducerea acestor vânzări ar reduce profiturile pe care le reinvestesc în cercetare și dezvoltare.

viewscnt
Afla mai multe despre
interdicții export china chipuri semiconductori
război comercial sua-china
sancțiuni china industria it