Șeful Apple, Tim Cook, îi cere lui Trump să susțină politicile de liber schimb. Între SUA și China se prefigurează un ”război comercial”

Șeful Apple, Tim Cook, îi cere lui Trump să susțină politicile de liber schimb. Între SUA și China se prefigurează un ”război comercial”
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 mar 2018

Directorul general al Apple, Tim Cook i-a cerut sâmbătă președintelui american Donald Trump să susțină politicile de liber schimb, pe fondul tarifelor planificate de acesta care au amplificat tensiunile dintre SUA și China, transmite MarketWatch.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

”Țările care acceptă deschiderea, comerțul, care acceptă diversitatea sunt țări care se descurcă excepțional”, a spus Cook la un forum economic la Beijing, întrebat ce mesaj îi transmite lui Trump, relatează News.ro.

Larry Fink, directorul general al BlackRock, care a fost și el prezent la Forumul pentru Dezvoltare din China, a spus că SUA și China nu trebuie să se lupte într-un război comercial.

”Lumea are nevoie de o Chină puternică și ca Statele Unite să fie puternice. Lumea nu are nevoie de o un război public în care ne reducem reciproc oportunitățile”, a spus Fink.

Noul ministru de Finanțe al Chinei: Nimeni nu înțelege mai bine economia de piață decât poporul chinez și membrii guvernului CITEȘTE ȘI Noul ministru de Finanțe al Chinei: Nimeni nu înțelege mai bine economia de piață decât poporul chinez și membrii guvernului

Cei doi au făcut aceste comentarii după ce Trump a propus în această săptămână tarife pentru importurile din China în valoare de până la 60 de miliarde de dolari și restricții mai mari pentru achizițiile chineze în Statele Unite și transferurile de tehnologie americană în această țară.

Ministrul chinez al Comerțului a cerut vineri Statelor Unite  ”să se retragă de pe marginea prăpastiei”, afirmând că nu se teme să intre într-un război comercial.

VIDEO PREMIERĂ Prima cursă de pasageri fără escală între Australia și Europa CITEȘTE ȘI VIDEO PREMIERĂ Prima cursă de pasageri fără escală între Australia și Europa

Tensiunile au adus în centrul atenției producători de dispozitive precum Apple, care își asamblează majoritatea produselor în China și le exportă apoi în alte țări. Produsele electronice și tehnologice sunt cele mai importante bunuri importate de SUA din China.

În ultimul an, Apple și alte companii străine de tehnologie au fost nevoite să respecte o serie de reglementări noi în China, inclusiv o lege controversată care le impune să păstreze datele utilizatorilor în centre de date administrate de firme chineze.

Luna trecută, Apple a mutat oficial cheile pentru datele iCloud în China, provocând critici intense din partea grupurile de protecție a drepturilor utilizatorilor, care susțin că autoritățile chineze pot avea acces mai ușor la date private.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
tim cook
trump
liber
schimb
comert
china
trump