Ungaria nu se grăbește să adere la zona euro și nu avansează vreun termen

Ungaria nu se grăbește să adere la zona euro și nu avansează vreun termen
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 mar 2018

Ungaria nu se grăbește să adere la zona euro și ar trebui să facă trecerea la moneda unică doar atunci când producția sa economică se apropie de media din zona euro, a declarat ministrul ungar al Economiei, Mihaly Varga, într-un interviu publicat sâmbătă în cotidianul Magyar Hirlap, transmite Reuters.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

"La fel ca cehii sau polonezii, nu vom intra în anticamera pentru adoptarea monedei euro. Aceasta este o poziție favorabilă și depinde de noi să decidem când vom face următorul pas" a spus Varga, adăugând că Ungaria ar trebui de asemenea să aștepte să vadă care este rezultatul dezbaterilor cu privire la adâncirea integrării statelor membre din zona euro, potrivit Agerpres.

Banca Națională a Ungariei a apreciat și ea că țara nu ar trebui să adere la euro înainte ca economia să fie suficient de puternică.

În pofida vremii, românii trebuie să își regleze duminică ceasurile la ora de vară. Ar putea fi ultima dată când mai are loc schimbarea CITEȘTE ȘI În pofida vremii, românii trebuie să își regleze duminică ceasurile la ora de vară. Ar putea fi ultima dată când mai are loc schimbarea

În achimb, România va avea din nou o comisie națională care să pregătească aderarea la moneda euro, noul termen avansat acum de putere fiind 2024.

Co-președinții comisiei vor fi premierul Viorica Dăncilă și președintele Academiei Române, Cristian Hera, inginer agrochimist, iar vicepreședinții vor fi guvernatorul Băncii Naționale, Mugur Isărescu, și vicepremierul Viorel Ștefan, fost ministru de Finanțe.

Astfel de comisii au mai fost înființate în România, dar termenele avansate pentru adoptarea monedei euro nu au fost niciodată respectate.

viewscnt
Afla mai multe despre
ungaria
moneda
euro
aderare
termen
productie