Șeful Deutsche Telekom susține că tranzacția Vodafone-Liberty va afecta concurența

Șeful Deutsche Telekom susține că tranzacția Vodafone-Liberty va afecta concurența
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 mai 2018

Tranzacția de 18,4 miliarde de euro prin care Vodafone preia operațiunile din Germania, Ungaria, România și Cehia ale operatorului de Liberty Global va distorsiona concurența pe piața din Germania, a apreciat miercuri directorul general al grupului german de telecomunicații Deutsche Telekom, Tim Hoettges, informează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Această achiziție va da naștere "unui gigant care se laudă cu tehnologia sa convergentă" a spus Tim Hoettges, reafirmându-și opoziția sa exprimată în repetate rânduri cu privire la această tranzacție care va da naștere unui operator dominant pe piața de cablu tv din Germania. Vodafone deține deja în Germania operatorul de cablu Kabel Deutschland iar după preluarea operațiunilor Liberty Global va deveni un concurent puternic pentru Deutsche Telekom, scrie Agerpres.

Google News are un nou design și funcții care au la bază inteligența artificială CITEȘTE ȘI Google News are un nou design și funcții care au la bază inteligența artificială

Tim Hoettges a mai spus că, având în vedere tranzacția Vodafone-Liberty, va încerca să obțină clarificări dacă Deutsche Telekom trebuie să respecte în continuare prevederile din Germania care impun Deutsche Telekom, fostul monopol de telecomunicații din Germania, să își deschidă rețeaua către alți operatori și de asemenea îi controlează prețurile.

"Eu personal voi lupta pentru concurență corectă pentru clienții noștri, pentru a ne asigura că nu vom fi dezavantajați", a spus Tim Hoettges.

Vodafone a ajuns la un acord pentru preluarea operațiunilor prin cablu ale companiei americane Liberty Global din Germania și Europa de Est, inclusiv UPC România, într-o tranzacție evaluată la 18,4 miliarde de euro. Grupul britanic se extinde astfel pe segmentul televiziunii prin cablu și își consolidează puternic prezența pe piața europeană de telecomunicații.

viewscnt
Afla mai multe despre
vodafone
upc