Șeful Google a cazut victimă hackerilor

Șeful Google a cazut victimă hackerilor
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 27 iun 2016

Sundar Pichai, CEO-ul Google, este cea mai recentă victimă celebră a hackerilor, unul dintre conturile sale de rețele sociale fiind spart.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Corina Dent, Excedent, Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a). Parteneri: Auchan, Kaufland, Liberty Steel
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar

Grupul de hackeri OurMine a intrat în posesia datelor pe care Sundar Pichai le folosea pentru accesarea contului Quora. Cum la contul de Quora era conectat și cel de Twitter, hackerii au reușit inclusiv să posteze pe profilul de Twitter al șefului Google.

Quora este corespondentul Facebook pentru o rețea socială în care utilizatorii învață și află informații noi punând întrebări și primind răspunsuri de la cei avizați.

OurMine, grup format din trei hackeri, nu este la prima ispravă de acest gen. Tot ei sunt responsabili de recenta accesare a conturilor de Twitter și Pinterest ale lui Mark Zuckerberg.

Mark Zuckerberg a căzut victimă hackerilor. Ce parolă folosea CITEȘTE ȘI Mark Zuckerberg a căzut victimă hackerilor. Ce parolă folosea

Hack-ul, ca și în cazul lui Zuckerberg, a fost realizat printr-un exploit care sustrage parolele salvate de utilizatori în browserele web.

Interesant este că cei trei hackeri încearcă să pună bazele unei companii de securitate, iar atacurile asupra celebrităților din domeniul tehnologiei este, pentru ei, o modalitate de promovare și câștigare a notorietății. Poate, totuși, nu este cea mai bună metodă de atragere a clienților pentru o companie de securitate.

Sundar Pichai a fost numit CEO Google în august 2015, după crearea entității Alphabet. Până atunci, Pichai a fost la conducerea diviziei Android, iar la momentul în care Steve Ballmer a plecat de la Microsoft se zvonea că este unul dintre candidații pentru șefia Microsoft.

Șeful Google a cazut victimă hackerilor

viewscnt
Afla mai multe despre
hackeri
securitate
google
sundar pichai