Șeful Microsoft: Bing este inferior față de Google

Șeful Microsoft: Bing este inferior față de Google
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 3 oct 2023

În procesul SUA vs Google, șeful Microsoft, Satya Nadella a recunoscut răspicat că Google este mai bun decât Bing.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Satya Nadella, șeful Microsoft, a fost chemat să depună mărturie în cel mai mare proces antitrust al ultimelor decade, în care Google este judecat pentru modul în care și-a impus motorul de căutare.

Deși majoritatea declarațiilor rămân confidențiale, un mic număr dintre acestea ajung, totuși, în presă. Printre ele se regăsește și un mic fragment din mărturia lui Nadella.

Apple va integra un motor de căutare propriu pe dispozitivele companiei CITEȘTE ȘI Apple va integra un motor de căutare propriu pe dispozitivele companiei

Răspunzând la o întrebare, acesta a spus, răspicat, că Bing, motorul de căutare dezvoltat de Microsoft, este, într-adevăr inferior celui creat de Google.

Întrebat de ce, în condițiile astea, Microsoft mai încearcă să concureze cu Google, răspunsul a fost sincer: „Bani”. Bing aduce oricum un „profit marginal” măsurat în miliarde de dolari pentru companie.

Despre înțelegerea dintre Google și Apple pentru stabilirea motorului de căutare implicit de pe iPhone, Nadella a spus un lucru în plus față de cei care au făcut mărturii înainte.

Șeful Microsoft susține că, dincolo de banii pe care Google îi plătește, Apple a evitat oricum să „supere” compania care are și alte produse importante, pe care și le-ar fi putut retrage de pe iOS.

La acea vreme, Apple nu avea alternative proprii și performante la aplicațiile Google, cum are acum.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
bing
google
apple
satya nadella