Meta a folosit postările publice de pe Facebook și Instagram pentru a-și antrena AI-ul

Meta a folosit postările publice de pe Facebook și Instagram pentru a-și antrena AI-ul
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 2 oct 2023

Viitoarele funcții de inteligență artificială pe care Meta urmează să le implementeze în cadrul propriilor platforme sociale, folosesc un model lingvistic antrenat pe baza conținutului public.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Meta a folosit, pentru a-și antrena AI-ul, ”în cea mai mare parte”, informații postate în mod public de utilizatorii săi, a declarat Nick Clegg, unul din executivii companiei.

Gigantul american nu ar fi folosit în acest scop nici postările private de pe Facebook sau Instagram și nici discuțiile directe ale utilizatorilor aplicațiilor sale de comunicare.

Norvegia cere autorității de reglementare a UE să amendeze Meta CITEȘTE ȘI Norvegia cere autorității de reglementare a UE să amendeze Meta

În viitor, la fel de OpenAI și Google, în procesul de antrenare vor fi folosite interacțiunile realizate de utilizatori cu AI-ul companiei - informațiile introduse de utilizatori vor fi asimilate.

Mențiunile făcute de Clegg vin în contextul în care Meta nu are un istoric pozitiv în ceea ce privește respectarea intimității utilizatorilor, reprezentantul Meta încercând să liniștească eventualele preocupări ale acestora.

Asta, cu atât mai mult cu cât OpenAI și alte companii de AI au fost criticate pentru folosirea în masă a informațiilor disponibile online pentru antrenarea modelelor lingvistice.

Meta a anunțat, recent, mai multe produse de AI pe care le va implementa în cadrul propriilor platforme, de la chatboți, instrumente de prelucrare și generare a imaginilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
meta
facebook
instagram
ai