Șeful OTE: România rămâne o piață dificilă

Șeful OTE: România rămâne o piață dificilă
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 25 feb 2016

România rămâne o piață dificilă pentru OTE, în condițiile unei concurențe ridicate, însă pe termen mediu grupul elen de telecomunicații anticipează că va recupera veniturile pierdute pe piața românească, ca urmare a investițiilor în dezvoltarea rețelei de fibră optică și extinderea acoperirii 4G, a declarat directorul general al OTE, Michael Tsamaz.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"România rămâne o piață dificilă, însă suntem încrezători că investițiile grupului în servicii de comunicare convergente, conținut TV și extinderea acoperirii 4G vor da roade pe termen mediu", a spus Tsamaz la prezentarea rezultatelor financiare ale grupului pentru anul 2015.    

Hellenic Telecommunications Organization (OTE) deține 54,01% din Telekom România, brandul sub care acționează din 2014 foștii operatori Romtelecom și Cosmote.

Veniturile Telekom România au scăzut anul trecut cu 1,8%, la 984 milioane de euro, iar EBITDA (profitul înainte de deducerea dobânzilor, taxelor, deprecierilor și amortizărilor) a coborât cu 22,9%, la 205 milioane de euro.

Veniturile Telekom Romania au coborât ușor în 2015, la 984 milioane de euro, iar profitul, cu aproape 23% CITEȘTE ȘI Veniturile Telekom Romania au coborât ușor în 2015, la 984 milioane de euro, iar profitul, cu aproape 23%

Pentru 2016, OTE anticipează continuarea trendului început în 2015, atât în Grecia, cât și pe piețele externe, anume România și Albania.

"Ne așteptăm ca mediul operațional să rămână dificil în 2016, însă continuarea investițiilor (...) va duce la consolidarea poziției grupului pe toate piețele unde activează. În Grecia, OTE își va folosi capacitățile și resursele pentru a atenua efectele condițiilor economice dificile și a presiunii la nivelul consumului. În ceea ce privește operațiunile internaționale, estimăm în continuare un mediu concurențial ridicat, însă grupul este încrezător în capacitatea sa de a inversa scăderea veniturilor, datorită eforturilor din segmentele tehnologic și comercial, precum și a măsurilor care vizează controlul costurilor", se arată în raportul financiar al OTE.

OTE este cel mai mare operator de telecomunicații din Grecia și unul dintre cei mai importanți din sud-estul Europei. Cel mai mare acționar al grupului este Deutsche Telekom, cu o participație de 40%.

Săptămâna trecută, Telekom România a anunțat semnarea unui acord de roaming național cu Orange România, în baza căruia clienții Telekom vor avea acces la rețeaua Orange 4G, iar clienții Orange vor putea utiliza serviciile de internet fix ale Telekom.

viewscnt
Afla mai multe despre
ote
telekom
michael tsamaz
romania