Senzorul de amprente de pe Galaxy S10 poate fi păcălit cu amprente clonate

Senzorul de amprente de pe Galaxy S10 poate fi păcălit cu amprente clonate
scris 8 apr 2019

Cu ceva cunoștințe de procesare foto și o imprimantă 3D poate fi recreată o amprentă care să păcălească senzorul de amprente al flagship-ului Galaxy S10 și, probabil, al tuturor smartphone-urilor cu această tehnologie.

Un utilizator anonim a postat pe rețeaua socială Imgur o demonstrație completă, însoțită de imagini și video, a modului în care poate fi recreată 3D o amprentă ce poate fi apoi folosită pentru autentificarea pe un Galaxy S10 cu senzor de amprente.

Întreaga operațiune începe de la fotografierea amprentei pe o sticlă. Urmează evidențierea mai puternică a liniilor prin creșterea contrastului în Photoshop, după care imaginea este transformată într-un model 3D în Autodesk 3ds Max.

Ultima etapă a fost printarea 3D a amprentei pe o bucată de plastic. Procesul de printare, realizat cu o acuratețe de 10 microni, a durat doar 13 minute.

Google Assistant va afișa rezultate care conțin mai multe elemente grafice. Și reclame CITEȘTE ȘI Google Assistant va afișa rezultate care conțin mai multe elemente grafice. Și reclame

Procedura, deși nu este la dispoziția oricui, arată totuși cât de puțin sofisticată a ajuns falsificarea unei amprente și cât de facil se poate ajunge la resursele care facilitează acest lucru.

Galaxy S10 folosește un senzor ultrasonic, care este deja mult mai sigur decât generația anterioară de senzori de amprente, și cu toate astea nu este foarte dificil de păcălit.

Senzorul de amprente are o importanță mai mare în prezent decât alte măsuri de securitate biometrică, deoarece a fost deja adoptat pe scară largă de multe aplicații ce stochează informații sensibile precum cele de banking sau managerii de date personale și parole.

viewscnt
Afla mai multe despre
galaxy 10
samsung
smartphone
amprente