Criminalitate informatică pe Facebook: zeci de grupuri cu sute de mii de membri

Criminalitate informatică pe Facebook: zeci de grupuri cu sute de mii de membri
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 8 apr 2019

Specialiștii în securitate au descoperit fără mare dificultate nu mai puțin de 74 de grupuri de discuții pe Facebook, ale căror teme țin de infracționalitatea informatică.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Diviza de securitate Talos a celor de la Cisco a creat o listă cu 74 de grupuri de discuții pe Facebook ai căror membri sunt implicați de-o parte sau de cealaltă a mai multor tipuri de activități ilegale.

Cele mai multe dintre grupurile descoperite erau adevărate bazare pentru vânzarea și cumpărarea datelor pentru cardurile de credit ori de debit sau a informațiilor de acces pentru diverse conturi.

În total, cele 74 de grupuri de discuții însumau aproximativ 385.000 de membri interesați într-un fel sau altul de aceste activități.

MIT suspendă legăturile cu companiile chinezești CITEȘTE ȘI MIT suspendă legăturile cu companiile chinezești

Datele unui card valid, spre exemplu, erau vândute în cadrul acestor grupuri cu prețuri care începeau de la doar 7 dolari.

Cum explică specialiștii de la Talos, descoperirea acestor grupuri nu a fost deloc dificilă. S-a pornit de la o banală căutare pe Facebook după cuvinte cheie precum “cvv”, “carding” sau “spam”.

După ce au fost găsite câteva grupuri de acest gen și s-a realizat înscrierea în ele, restul descoperirii a fost facilitată chiar de algoritmul Facebook, care este foarte bun la sugestia conținutului similar - în acest caz grupuri care au ca teme activitățile ilegale vizate de cercetători.

Facebook, care folosește aproximativ 30.000 de angajați și diverse tehnici automatizate pe partea de securitate, a eliminat cele 74 de grupuri după ce i-a fost adusă la cunoștință existența lor de Talos.

Însă, așa cum au observat deja cercetătorii, locul grupurilor șterse a început deja să fie luat de alte grupuri care vizează aceleași practici ilegale.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
securitate
carding
carduri